Anaheim Ducksissa Paul Kariya muodosti mahtavan tutkaparin Teemu Selänteen kanssa 90-luvulla.

Ducksin isoihin seuralegendoihin kuuluva Kariya on kuitenkin kadonnut pimentoon kiekkokartalta.

Selänne puhui hänestä ja hänen suhtautumisestaan NHL:ään TSN:n kommentaattorin Ray Ferraron podcastilla.

– Oli sääli, miten hänen uransa päättyi. Hän on hyvin katkera siitä. Hän aina ajatteli niin, että NHL ei katso pelaajien perään sillä tavalla, miten sen pitäisi. Joten siksi hän ei halua olla mitenkään tekemisissä jääkiekon parissa ja hän on vähän kuin kadonnut jääkiekkomaailmasta kokonaan, mikä on harmi, Selänne sanoi.

Kariya koki urallaan lukuisia pahoja aivotärähdyksiä. Näistä kuuluisin tuli vastaan vuonna 2003, kun Stanley Cup -finaaleissa New Jersey Devilsiä edustanut Scott Stevens täräytti rajun taklauksen häneen.

Mukaan mahtui monia muita osumia, joista viimeisin tuli Patrick Kaletalta.

Urallaan 989 ottelussa Kariya paukutti 989 (402+587) tehopistettä. Ducksin lisäksi Kariya ehti edustaa Colorado Avalanchea, Nashville Predatorsia ja St. Louis Bluesia.

Ura päättyi kauteen 2009-2010.

– Se, mitä hän on tehnyt jääkiekolle varsin täällä Anaheimissa ja Kaliforniassa, on hurjaa. Hän oli ihan käsittämätön pelaaja ja minulla oli mahtavaa aikaa hänen kanssaan. Se satuttaa, ettei hän halua olla mitenkään mukana jääkiekossa, koska uskon, että hänellä olisi paljon annettavaa ja tarjottavaa. Toivottavasti tämä muuttuu vielä joku päivä.

– Tiedän sen, että Ducks on yrittänyt saada kovasti häntä mukaan, Selänne kertoi.

Nämä yritykset eivät ole onnistuneet.

– Hän suhtautuu hyvin katkerasti jääkiekkoon, mikä on harmi, Selänne voivottelee.