Ei ole helppoa olla NHL:n surkeimpiin joukkueisiin kuuluvan ryhmän päävalmentaja, kysykää vaikka Dave Tippetiltä.

Teemu Pulkkisen uuden seuran Arizona Coyotesin pääkäskijän hermot ovat viime viikkoina olleet kiireällä – ainakin tämän kommenttien perusteella. Tippett on nimittäin sanonut nimeltä viimeisen parin viikon aikana useita pelaajiaan negatiivisissa yhteyksissä. Ei ole kovin yleistä, että valmentajat niin sanotusti heittävät bussin alle pelaajiaan julkisesti.

Pari viikkoa sitten Tippett totesi, että koko joukkueen pitäisi olla parempi, mutta että etenkin veteraanien pitäisi pelata paremmin. Valmentajalta kysyttiin, onko joukkueen haparoiva ykkösvahti Mike Smith tällainen esimerkki?

– Kyllä, Mike, [Alex] Goligoski, [Luke] Schenn… moni pystyy pelaamaan paljon paremmin, Tippett listasi suoraan NBC:n mukaan.

Muutama ilta myöhemmin Tippett totesi, että Goligoski ja joukkueen ykköspuolustaja Oliver Ekman-Larsson tekevät ”todella paljon” virheitä kiekon kanssa.

Myös muun muassa kakkosvahti Louis Domingue on saanut Tippetiltä lokaa niskaa.

Viimeisin selkkaus tapahtui maanantaina, kun joukkueen viime kauden sensaatio Anthony Duclair nostettiin farmista takaisin NHL:ään.

– Hänen kokemuksensa AHL:ssä olivat parhaimmillaankin hyvin keskinkertaisia, Tippett sanoi Arizona Sportsin mukaan.

– Mutta hän on asettanut itselleen tason, jolla tiedämme hänen pystyvän pelaamaan, ja meidän pitää katsoa, jos hän pääsee sille tasolle vielä.

Melko nuoren Arizonan joukkueen odotettiin tällä kaudella nousevan kohti pudotuspeliviivaa, mutta joukkue on lysähtänyt NHL:n pohjasakkaan. Tippettin työpaikka Coyotesin peräsimessä saattaa hyvinkin olla liipasimella kauden päätteeksi.