© Kuva: Getty Images

Teemu Pulkkisen tilanne synkkä – uudella seuralla runsaasti huipputalentteja

Kun Teemu Pulkkinen kaupattiin kesken kauden Minnesota Wildista Arizona Coyotesin riveihin, kuvitteli moni hänen lunastavan helposti paikkansa ”nimettömässä” häntäpään joukkueessa.

Todellisuudessa Coyotesin toimistolla on yritetty kuumeisesti jo monta vuotta rakentaa varausvuorojen kautta taitavaa ja nuorta joukkuetta.

Seura ei ole menestynyt, mutta se on onnistunut haalimaan huonojen runkosarjan sijoitusten avulla paljon nuoria taitavia hyökkääjiä.

Tämä asettaa todellisen haasteen Pulkkiselle, jonka pitäisi jo kevään aikana erottua muista taitavista laitahyökkääjistä.

Huippuhyökkääjä Max Domin lisäksi Coyotesin kokoonpanoon on jo murtautunut suomalaisen kanssa samasta pelipaikasta kilpaileva Brendan Perlini. Kesän 2014 ykkösvaraus on tehnyt NHL:n puolella 13 maalia tällä kaudella.

Toisella laitahyökkääjän paikalla Arizonan kakkosketjussa pelaa 25-vuotiasta Pulkkista vuoden nuorempi saksalainen Tobias Rieder, joka on pelannut jo kaksi yli 30 pisteen runkosarjaa putkeen. Lisäksi toisin kuin Pulkkisella, hänellä on sopimus valmiina ensi kaudesta.

Lisäksi Coyotesin omista varauksista on tulossa 19-vuotiaan jenkkihyökkääjän Christian Ficherin kaltaisia roolipelaajia. Kesän 2015 toisen kierroksen varaus on tehnyt AHL:ssä ensimmäisellä kaudellaan 43 tehopistettä 49 otteluun. 188-senttinen hyökkääjä on kovassa nosteessa tällä hetkellä.

Pulkkinen ei ole avausottelunsa jälkeen mahtunut Arizonan kokoonpanoon. Suomalaisen visiitti organisaatioon voi hyvin jäädä vain lyhyen kevään pituiseksi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!