Dallas Starsin maalivahtitilanne on puhututtanut yli vuoden ajan.

Jo viime keväänä asia lähti laukalle, eivätkä spekulaatiot ole laantuneet tämän kauden aikana.

Stars on ollut vaikeuksissa ja sillä on kova työ päästä ylipäätänsä pudotuspeleihin.

Siirtorajalla Starsin odotettiin tekevän ratkaisuja maalivahtilanteensa.

Mutta ei.

Se ei tehnyt.

Kesällä?

No silloin muutoksia voi hyvällä syyllä odotella.

Kun tulevaisuus on täynnä kysymysmerkkejä, vaikuttaa se helposti myös itse pyöriteltäviin kohteisiin. Eli tässä tapauksessa Kari Lehtoseen ja Antti Niemeen.

Dallas Morning Newsissä esille nostettiin kaksikosta Lehtonen.

– Hänet voidaan joko treidata, ostaa ulos tai sitten jättää seuraan. Silloin vierelle tuotaisiin toinen nuorempi maalivahti. Hän itse sanoi olevansa tietoinen kaikista vaihtoehdoista, mutta samalla hän yrittää välttää aihetta, lehdessä kirjoitettiin.

Mutta välttäminen ei ole mikään kovin helppo tehtävä.

– Joskus on vaikea olla ajattelematta sitä, mutta samalla tässä on työt tehtävänä. Tuo on osa lajia ja sitä voi vaikuttaa vain siihen, miten hyvin itse pelaa. Kaikista paras tilanne ainakin itselleni on se, kun en ajattele tuommoisia, Lehtonen sanoi spekulaatioista ja pyörittelyistä.

Molemmilla suomalaisveskareilla sopimukset ovat jatkumassa myös ensi kaudelle.

Lehtosella palkkojen keskiarvo on 5,9 miljoonaa dollaria ja Niemellä 4,5. Tällä hetkellä oikeastaan kumpi tahansa heistä voi olla siirron kohteena, mikäli jollekin seuralle toinen heistä kelpaa.

Yksi vaihtoehto voi olla myös ulososto, jos heidän liikuttaminen on muuten mahdotonta.

Stars on tällä hetkellä seitsemän pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Sen pitäisikin yltyä mainioon vireeseen runkosarjan loppuvaiheilla, jotta se pystyisi vielä nousemaan pudotuspeleihin mukaan.