© Kuva: Getty Images

Suomalaistähtensä kaupannut NHL-alkukauden kriisiseura nousemassa pudotuspeleihin

Valtteri Filppulan kesken kauden kaupannut Tampa Bay Lightning on tekemässä loistavaa nousua kohti pudotuspelejä.

Vielä tammikuussa pahasti rämpinyt seura on noussut jaloilleen, vaikka se kauppasi useamman avainpelaajan pois. Tämän lisäksi sen tähtipelaajat Steven Stamkos ja Ryan Callahan ovat pitkillä sairaslomilla.

Lightning teki ryhtiliikkeen helmikuussa, kun se kaivoi kuusi voittoa kymmenestä ottelustaan. Maaliskuun saldo on vielä parempi: kuusi voittoa kahdeksasta pelatusta ottelusta.

Joukkue on kaatanut viikon sisään muun muassa tulikuuman Minnesota Wildin sekä New York Rangersin. Tampa Bay viilettää neljän ottelun voittoputkessa, minkä ansiosta se on noussut pudotuspeliviivan päälle tasapisteisiin New York Islandersin kanssa.

Vaikka kausi ei ole mennyt seuran suunnitelmien mukaan, Lightning-ryhmä tulee olemaan sitkeä vastustaja mille tahansa kärkiseuralle. Stamkos on pikku hiljaa palaamassa kokoonpanoon, minkä lisäksi joukkueen puolustus on kuin rakennettu pudotuspelejä varten Victor Hedmanin ja Anton Strålmanin johdolla.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!