© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjän NHL-valmentaja tietää työpaikkansa olevan liipaisimella – ”Tietysti sillä on väliä”

Markus Granlundin NHL-joukkue Vancouver Canucks on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle, ja joukkueen presidentti Trevor Linden totesi aiemmin, että seura aikoo ”tutkia mahdollisuuksiaan kauden päätyttyä” valmennuksen suhteen.

Pohjoisamerikkalaismedia kyseli asiasta kommentteja joukkueen päävalmentaja Willie Desjadinsilta, joka tietää, että hänen jatkonsa seurassa on vaakalaudella, vaikka valmentajan sopimuksessa on vielä yksi vuosi jäljellä.

– Tietenkin sillä on aina väliä minulle, miten se ei voisi merkitä mitään? Kyseessä on kuitenkin työpaikkani, Desjardins sanoi NHL.comissa.

– Mutta en voi kontrolloida sitä. Voin kontrolloida, mitä teen joukkueen kanssa, voin kontrolloida pelaajia, ja mielestäni organisaation pitää aina tarkkailla asioita, heidän vain täytyy.

Canucks on voittanut tällä kaudella 28 ottelua ja jäänyt täysin pisteittä 30 kertaa. Joukkue on seitsemän pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Joukkue vaikuttaa aloittaneen nuorennusleikkauksen, kun se kauppasi siirtorajalla kokeneet Alexandre Burrowsin ja Jannik Hansenin.

– Työtä voi katsoa niin monesta näkökulmasta, kuten siitä, mitä henkilö on tehnyt ja missä joukkue on. Minulle kyse on pelaajien puolella olemisesta, heidän eteen taistelemisestaan ja parhaan puristamisesta ulos heistä. Sitä minä teen, Desjardins totesi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!