© Kuva: Getty Images

Stanley Cup -suosikin avainpelaaja palasi kehiin vahvempana – yksi ominaisuus parantunut entisestään

Washington Capitalsin hyökkäyksen avainhahmoihin kuuluva Andre Burakovsky palasi viikonloppuna tositoimiin yli kuukauden sairausloman jälkeen ja nappasi heti syöttöpisteen.

22-vuotias Burakovsky on joukkueensa yhdeksänneksi paras pistemies tällä kaudella, vaikka on pelannut lähes parikymmentä peliä vähemmän kuin moni muu. 53 ottelussa mies on kirjannut tehot 11+19=30.

Burakovkyn oikea käsi otti osumaa ruotsalaishyökkääjän blokattua helmikuun alussa laukauksen kipeästi. Kun käsi oli kipeänä ja esti pelaamisen, toisen polven kiekkoilijalla oli aikaa treenata jalkojaan.

– Siitä on kauan, kun jalkani toimivat näin hyvin. Tuntui kuin olisin lentänyt! Loin paikkoja. Kaikki tuntui hyvältä, Burakovsky hehkutti Washington Postille viikonlopun ottelusta.

Burakovskyn mukaan hänen jalkansa ovatkin teräksisessä kunnossa rankan harjoittelujakson jälkeen. Paluuottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan ruotsalaisen jalka kulki loistavasti.

Stanley Cup -kilpailun kenties suurin ennakkosuosikki Washington Capitals saa siis kevään aikana nauttia entistä vauhdikkaamman ja jalkavoimiltaan vahvemman Burakovskyn otteista.

– Pelasin mielestäni todella hyvin. Joidenkin juttujen parissa täytyy vielä työskennellä, ajoitukseni oli esimerkiksi vähän hukassa.

– Minulla oli niin paljon paikkoja, että minun olisi pitänyt osua. Laukaukseni on vielä hiukan ruosteessa, mutta kyllä se sieltä vielä tulee hyvinkin pian, ruotsalainen totesi itsevarmasti.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!