© Kuva: Getty Images

Stanley Cup -mestarilla pahoja ongelmia takalinjoilla – ”Se vain pahenee”

Hallitseva mestari Pittsburgh Penguins on suurimpia suosikkeja voittamaan Stanley Cupin myös tänä vuonna, mutta joukkueen ympärillä leijuu yksi suuri kysymys:

Miten puolustus onnistuu?

Joukkueen takalinjoilta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Kris Letang, Olli Määttä ja Trevor Daley, mikä näkyy joukkueen oman pään pelaamisessa selvästi. Lisäksi esimerkiksi siirtorajalla tullut Mark Streit on vaikuttanut olevan ongelmissa Penguinsin pelisysteemin kanssa.

Joukkue kärsi kirvelevän 4-0-tappion Pennsylvanian paikallisvastustaja Philadelphia Flyersille torstain vastaisena yönä, ja oman pään ongelmat korostuivat ottelussa. Etenkin kun Ron Hainsey joutui jättämään ottelun kesken kahden erän jälkeen.

– Meillä on paljon jätkiä liian kovilla minuuteilla juuri nyt, minkä parissa yritämme työskennellä, päävalmentaja Mike Sullivan sanoi Pittsburgh Post-Gazettelle.

– Se vain pahenee, kun pelaajia tippuu kesken pelin, etenkin puolustajia. Heitä on vain kuusi. Miesten on pakko pelata isoja minuutteja, Sullivan jatkoi.

Maaliskuulla joukkue on päästänyt kahdeksaan peliin peräti 22 maalia eli keskimäärin 2,75 osumaa per ottelu. Se on Stanley Cup -kisaajalle aivan liikaa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!