© Kuva: Getty Images

Ruotsalaista supertähteä turha odotella olympialaisiin? – NHL-seuran GM:ltä tyly tyrmäys

Tällä hetkellä näyttää siltä, että NHL-pelaajat eivät lähde yhtenä rintamana seuraaviin talviolympialaisiin Etelä-Koreaan.

Virallista päätöstä asiasta ei ole tullut vieläkään, mutta tuoreimmat viestit eivät ole olleet kovin optimistisia.

Täysin yksinkertainen kuvio ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi Washington Capitalsin omistaja Ted Leonsis on sanonut, että Capitalsin isot tähdet saavat lähteä olympialaisiin, mikäli haluavat tehdä niin.

Leonsis ei olisi tiellä, vaikka NHL päättäisi olla lähtemättä olympiaturnaukseen.

Ottawassa Senatorsin omistajalla Eugene Melnykillä on asiaan aivan toinenlainen näkökulma.

Melnykiltä kysyttiin Postmedian haastattelussa siitä, että päästäisikö hän Senatorsin supertähden Erik Karlssonin kisoihin, mikäli Karlsson kysyisi lupaa?

– En, en, en, en, Melnyk toisti.

– Juttelin asiasta (Daniel) Alfredssonin kanssa ja hän ymmärtää sen, että pelaajat haluaisivat lähteä, mutta en aio ottaa riskiä.

Melnyk menee perusteluissaan aina vuoteen 2006 saakka. Silloin Senatorsilla oli jalkeilla erittäin hyvä joukkue, joka koki kuitenkin pahan takaiskun Torinossa järjestetyissä olympialaisissa.

Silloinen Senatorsin tähtivahti Dominik Hasek loukkaantui turnauksen aikana, eikä Hasek pystynyt enää pelaamaan loppukauden aikana.

Turnausta ennen Hasek oli pelaamassa upeaa kautta ja hän oli menossa kohti uransa seitsemättä Vezina Trophyä, eli NHL:n parhaan maalivahdin pystiä.

– Stanley Cup oli jo parkkeerattu ruutuun ja se oli odottamassa minua. Väittelimme siitä, että kenen nimet päätyisivät pokaaliin. Ja mitä sitten tapahtui? Hasek. Ei, en aio tehdä sitä, Melnyk sanoi, viitaten Karlssoniin.

– Mitä jos Karlsson menee sinne ja kokee pitkäaikaisen loukkaantumisen?

Melnyk viittaa huolilla siihen, että loukkaantuminen voisi tapahtua Senatorsista riippumattomassa ympäristössä samalla kun NHL:ssä pelattaisiin runkosarjapelejä.

Senatorsin omistajalta kysyttiin myös mielipidettä Leoninsisin näkökulmaan.

– Hyvä, antaa mennä. Odottakaapa vain, kun olet ennakkosuosikki voittamaan Stanley Cupin ja sinulta puuttuu (Aleksandr) Ovetshkin. Tai (Carey) Price. Mitä jos hän menee sinne ja loukkaantuu, mitä sitten tapahtuu Canadiensille?, Melnyk kyseli.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!