Ruma huitaisu toi pelikieltoa HPK:n jatkoeräsankarille

© Kuva: Juha Tamminen

HPK:n Petteri Nikkilä on saanut pelikieltoa Liigan kurinpidolta.

Nikkilän huitaisi rumasti JYPin Juha-Pekka Hytöstä niskaan joukkueiden välisessä lauantain kohtaamisessa.

Tästä teosta Nikkilälle tuomittiin kahden ottelun mittainen pelikielto.

– Ottaen huomioon, että kyse on olkapään tasolta lähtevä alaspäin suoritettu mailalla iskeminen, joka kohdistuu jäässä olevan vastustajan niskaan ja jonka voima ei ole vähäinen, katson, että huitomisella on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa ja näin ollen teosta tulee määrätä säännön 159 iii-kohdan perusteella ottelurangaistus Nikkilälle. Nikkilän tai HPK:n lausumassa esitetyt seikat eivät anna aihetta arvioida tilannetta lievemmin rangaistavaksi.

– Liigan kurinpitokäsittelyssä käsitellyt huitomiset ovat valtaosin olleet ns. pelitilanteisiin liittyviä tekoja, joista on suurimmalta osin määrätty yhden ottelun pelikieltoja. Tässä tapauksessa teon osoittamana tahallisuus ja peliin liittymättömyys sekä tilanne kokonaisuutena huomioiden pidän oikeana rangaistuksena kahden ottelun pelikieltoa, Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi kävi läpi kurinpitopäätöksessään.

Ironiseksi tapaus meni siksi, että Nikkiälle ei annettu kyseisestä teosta minkäänlaista jäähyä itse ottelussa. Kaiken päälle Nikkilä iski HPK:n 3-2 ratkaisumaalin toisen jatkoerän alkuhetkillä.

Lauantain voiton myötä HPK johtaa puolivälieräsarjaa 2-1.

Nikkilä huilaa sarjan neljännen ja viidennen kohtaamisen.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.