Buffalo Sabresin suomalaispuolustajalta Rasmus Ristolaiselta nähtiin hyvin kyseenalainen taklaus yön NHL-kierroksella Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Ristolainen tuli selkä edellä tilanteeseen, jossa hän lähestyi Penguinsin hyökkääjää Jake Guentzeliä. Ristolaisen tavoitteena oli pysäyttää Guentzel puolittaisella perstaklauksella.

Kaikki meni kuitenkin mönkään siinä vaiheessa, kun Guentzel ei saanut haltuunsa syöttöä, jota Sidney Crosby yritti hänelle antaa.

Guentzel jäi katsomaansa taaksensa, minkä yhteydessä Ristolainen tuli paikalle.

Suomalaispuolustajan taklaus osui Guentzeliä päähän.

Tästä tuloksena oli ulosajo Ristolaiselle.

Tunteet kävivät kuumina vielä kamppailun jälkeen tapaukseen liittyen.

– En pitänyt yhtään siitä, että hänet ajettiin ulos. Se oli epäonninen tilanne. Hän (Ristolainen) astui esille ja kiekko oli tulossa kohti Guentzeliä. Zemgus (Girgensons) kuitenkin katkaisi syötön ja Gunetzel oli pahaa aavistamaton siinä vaiheessa, Sabresin päävalmentaja Dan Bylsma sanoi Buffalo Newsin mukaan.

Sabresin riveissä puolusteltiinkin Ristolaista.

– Hän on fyysinen pelaaja. Hän tykkää pelata kovaa ja hän rakastaa sitä osa-aluetta pelissä. Mutta ei hän ole likainen pelaaja, Sabres-puolustaja Josh Gorges sanoi.

– Hän pelaa kovaa, mutta puhtaasti, Gorges jatkoi.

Tilanne voi hyvinkin edetä NHL:n kurinpidon käsittelyyn.

Guentzelilla todettiin aivotärähdys ja hänen poissaolonsa pituus on täysi arvoitus.

– Mielestäni se ei ollut hyvä taklaus. Kiekko ei edes tullut hänelle (Guentzelille) asti. Silti (Ristolainen) tuli kohti ja veti taklauksen loppuun, Penguinsin hyökkääjä Chris Kunitz kritisoi.

Pelikielto olisi Ristolaiselle uran ensimmäinen NHL:ssä.

Taklaus näkyy videona täältä.