Leijonien entisellä päävalmentajalla Raimo Summasella keitti yli – ja rajusti. Summasen mielenliikkeitä ei taida ymmärtää kukaan.

Jatkoaika uutisoi keskiviikkona Espoo Unitedin apuvalmentajan tuoreimmasta pimahduksesta. Summanen haukkui useaan otteeseen Hermeksen päävalmentaja Antti Karhulaa pedofiiliksi.

Espoolaisseura on tiedottanut ottavansa asian käsittelyyn. Lisäksi Mestiksen kurinpitoryhmä tutkii tapahtunutta.

Tulisieluinen Summanen on usein jättänyt jälkeensä savuavat rauniot ja sillat ovat palaneet moneen eri suuntaan moneen kertaan. Vuonna 2004 Summasen kerrotaan nöyryttäneen Janne Niinimaata World Cupin aikana. Turnauksen jälkeen Summanen sai lähteä Leijonien päävalmentajan paikalta ja tilalle tuli Erkka Westerlund.

Vastaavia tapauksia on kosolti lisää. Syksyllä 2009 Summanen luotsasi sveitsiläistä Rapperswiliä. Joukkue menetti johtonsa kesken ottelun ja Summanen ryhtyi taputtamaan vastustajan maaleille. Pelaajat hämmentyivät, menettivät luottamuksen valmentajaansa ja lopulta Summanen sai monoa joulukuussa.

Vuonna 2011 kohistiin Summasen ja Jaromir Jagrin ottaneen yhteen KHL-seura Avangardin pukuhuoneessa. Paria vuotta myöhemmin IFK:ta luotsannut Summanen haukkui Jokerien pääluotsi Tomi Lämsää ”mieshuoraksi”.

Osa puolustelee Summasen huutelua ja tunneryöpyn olevan osa peliä siinä missä pelaaja menettää malttinsa ja tirvaisee vastustajaa nyrkillä kupoliin. Itsensä ja vastustajan psyykkaaminen on oleellinen osa jokaista urheilulajia.

Vaikka uhoilu ja machoilu kuuluvat olennaisesti testosteroninkatkuiseen lajiin, niin jokainen voi itse päätellä, että kuuluvatko mainitut esimerkit millään tavalla jääkiekkoon tai ylipäänsä mihinkään työyhteisöön. Alatyylinen, suorastaan mauton pilkka kertonee eniten huutajasta itsestään.

Summanen on saanut monta uutta mahdollisuutta. Jokainen pesti on päättynyt jonkinlaiseen ylilyöntiin. Ei olisi ihme, mikäli Espoo Unitedin tarjoama työpaikka olisi Summasen viimeinen valmentajapesti Suomessa.