Winnipeg Jetsin tulokkaan Patrik Laineen maaliskuu on ollut vaikea. Juuri varmistui, että Winnipegin kausi päättyy runkosarjaan, eikä suomalaistulokas ole ollut samanlaisessa vireessä kuin aiemmin tällä kaudella.

12 maaliskuun ottelussaan Laine on saanut aikaan ainostaan tehot 3+2. Tehotilasto on painunut kuusi osumaa pakkaselle.

Kun kaikki tulokkaat laittaa listaan maaliskuulta, Laine on vasta 23. tehokkain keltanokka tässä kuussa, mikä on luonnollisesti suuri pettymys, onhan suomalainen keikkunut koko kauden tehokkaimpien tulokkaiden joukossa.

Parhaan tulokkaan Calder Trophy -kisassa Laineen etuna on kuitenkin ollut, että myös Toronto Maple Leafsin Auston Matthews on hyytynyt. Matthews on ollut maaliskuun 11. tehokkain tulokas pistein 4+3.

Jets-hyökkääjä on jopa suomalaistulokkaiden keskuudessa vasta maaliskuun kolmanneksi tehokkain pelaaja Sebastian Ahon (16 ottelussa tehot 5+8) ja Artturi Lehkosen (9 ottelussa tehot 3+3) jälkeen tasapistein Mikko Rantasen kanssa.

Kaikista tulokkaista tehokkain on Toronton William Nylander, joka on takonut 13 ottelussa peräti tehot 4+10. Aho on listan toinen.

Vaikeasta maaliskuusta huolimatta Laine on koko kauden mitalla edelleen tulokkaiden pistepörssin toinen (34+27=61), vain yhden pisteen jäljessä Matthewsia (35+27=62). Nylander on kuitenkin yllättäen hiipinyt vain kolmeen pisteen päähän, kun runkosarjaa on jäljellä enää alle kymmenen kierrosta.