Yhdysvaltojen koripallon yliopistosarjan loppuhuipennus March Madness alkaa ensi yönä, kun 64 jäljellä olevaa joukkuetta pelaavat pudotuspelisarjan, jossa ratkaistaan Yhdysvaltojen paras yliopistojoukkue.

Yhdysvalloissa historiallinen ja perinteikäs March Madness kiinnostaa myös NHL-pelaajia ja heiltä kysyttiinkin minkä yliopiston joukkueen he uskovat voittavan mestaruuden.

Winnipeg Jetsin suomalaiskiekkoilijalla Patrik Laineella oli selvä tieto voittajasta.

– Arizona tulee voittamaan. Heillä on suomalaispelaaja Lauri Markkanen joukkueessaan. En tunne häntä, mutta kuulin, että hän on aika hyvä, kertoo Laine NHL.comin kyselyssä.

Arizona Wildcatseissä sensaatiomaista kautta pelaava Markkanen on koko sarjan yksi parhaita pelaajia, vaikka hän pelaa tulokaskauttaan yliopistosarjassa. Markkanen on todellinen harvinaisuus kokonsa ja taitotasonsa takia. Kaksi metriä ja 13 senttiä pitkä Markkanen on yksi sarjan historian parhaimmista kolmen pisteen heittäjistä yli 50:nnen heittoprosentillaan.

Markkasta kaavaillaan ensi NBA-varaustilaisuuden kärjen tuntumaan. Villeimmissä arvioissa jättimäistä suomalaisnuorukaista on kaavailtu jopa koko tilaisuuden ensimmäiseksi varaukseksi.

Myös Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Erik Haula oli Laineen kanssa samoilla linjoilla.

– Haluan nähdä Arizonan pärjäävän. Heillä on suomalainen poika Lauri Markkanen siellä. Minun yliopistoni (Minnesotan yliopisto) on sijoitettu viidenneksi, joten toivottavasti he pelaavat myös hyvän turnauksen. He eivät ole olleet siellä vähään aikaan ja heillä oli hyvä runkosarja, kertoo Haula.

Muita NHL-pelaajien veikkauksia:

Jack Eichel, Buffalo Sabres – Duke Blue Devils
Nathan McKinnon, Colorado Avalanche – UCLA Bruins
Bobby Ryan, Ottawa Senators – Arizona Wildcats
Darnell Nurse, Edmonton Oilers – Gonzaga Bulldogs
Calvin Pickard, Colorado Avalanche – Southern Methodist Mustangs