Palaako siirtorajalla kaupattu tähti kesällä vanhaan NHL-seuraansa? – ”Molemmat aidosti kiinnostuneita”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthers hankki NHL:n siirtorajalla maaliskuun vaihteessa Detroit Red Wingistä Thomas Vanekin, jonka sopimus loppuu tähän kauteen.

Erinomaisen kauden pelannut Vanek saattaakiin olla Detroitin vapaiden agenttien hankintalistalla toisena kesänä peräkkäin. Näin uskoo ainakin ESPN:n Craig Custance.

– Vanek ja Red Wings molemmat vaikuttivat aidosti kiinostuneilta veteraanilaiturin palaamisesta Detroitiin ensi kaudeksi ja sen ylikin, Custance kirjoittaa.

Vanek saapui kesällä Detroitiin yhden vuoden ja vain 2,6 miljoonan dollarin sopimuksella, kun Minnesota Wild oli purkanut itävaltalaisen kalliin paperin. 33-vuotias laituri takoi 48 ottelussa mukavat tehot 15+23=38.

Sopimuksen pituus onkin Custancen mukaan suurin kysymysmerkki osapuolten välillä kesän neuvotteluissa, mikäli Florida ei saa sorvattua hankintansa kanssa jatkoa aiemmin. Vanek saanee jälleen palkankorotuksen hyvän kauden jälkeen joka tapauksessa.

– Vanek on hyökkäspäässä eliittipelaaja, jota valmentaja Jeff Blashill käytti täydellisesti, mutta hän ei ole välttämättä kaveri, jolle haluaa maksaa liian monen kauden ajan enää hänen ollessaan jo 33-vuotias, Custance pohtii.

Custancen ohje onkin, että Detroitin kannattaa tehdä Vanekin kanssa sopimus, jos hän suostuu maksimissaan kolmen vuoden paperiin.