Antti Raanta on saanut viime viikkoina maistiaisia NHL-joukkueen ykkösmaalivahtina pelaamisesta, kun Henrik Lundqvist on sivussa loukkaantumisen takia.

Raanta on tehnyt New York Rangersin paidassa vaikutuksen moniin ja torjui esimerkiksi sunnuntain vastaisena yönä nollapelin Los Angeles Kingsiä vastaan. Lue uutinen aiheesta täältä.

Tilastojen valossa Raannasta olisi jopa NHL-joukkueen ykkösvahdiksi, mutta terveen Lundqvistin edelle on vaikea murtautua. Raannalta kysyttiinkin Daily Newsin haastattelussa, onko hän osoittanut olevansa ykkösvahtitasoa.

– En tiedä. En ajattele asiaa niin. Otan vain yhden ottelun kerrallaan. Tiedän, mitä haluan tehdä, tiedän, mitä Benny (maalivahtivalmentaja Benoit Allaire) haluaa minun tekevän, se riittää, Raanta muotoili.

– En halua alkaa miettiä, että minun täytyisi todistella jotain. Haluan vain pelata, tehdä parhaani ja toivottavasti voittaa pelejä. Totta kai sitä haluaisi olla aloittava maalivahti, mutta aina on pari muutakin veskaria, jotka haluavat pelata ykkösvahtina, Raanta jatkoi.

Raanta on torjunut tällä kaudella enemmän kuin kertaakaan aiemmin NHL-urallaan yhden kauden aikana. Suomalaisvahti on esiintynyt 30 ottelussa, joissa hän on kirjannut torjuntaprosentin 92,2 ja päästettyjen maalien keskiarvon 2,26.

– Kun saa useamman pelin putkeen, sitä alkaa tuntea, että ei se niin vaikeaa ole. Tämä on ollut hyvä haaste, Raanta totesi.