NHL:ssä poikkeuksellisen hiljaista siirtotakarajalla – GM:t avasivat syitä

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä siirtojen takaraja tuli vastaan maaliskuun ensimmäisenä päivänä eli eilen keskiviikkona.

Liikenne treidien suhteen oli poikkeuksellisen nihkeää.

Sarjassa tehtiin vähiten treidejä sitten kauden 2012-13, jolloin kausi oli normaalia lyhyempi työsulun takia.

Mutta miksi?

Mitä syitä nihkeyden takana oli?

Columbus Blue Jacketsin suomalaistoimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen nosti esille kesällä nähtävän NHL:n laajennusdraftin merkityksen.

– Jos tuo jonkun uuden hyökkääjän mukaan, silloin on todennäköisesti jätettävä toinen hyökkääjä suojaamattomaksi. Se käytännössä pitää laskea mukaan treidin hintaan, Kekäläinen sanoi NHL.com:n mukaan.

Toisaalta esimerkiksi Tampa Bay Lightning teki siirtotakarajalla treidejä juuri laajennusdraftia ajatellen. Kesällä Golden Knights Vegasin liittyessä mukaan NHL:ään, Vegasin täytyy poimia jokaisesta nykyisestä 30 joukkueesta yksi pelaaja itselleen.

Lightningin GM Steve Yzerman kauppasi suomalaissentterin Valtteri Filppulan Philadelphia Flyersiin, koska Filppula olisi pitänyt suojata laajennusdraftissa hänen sopimuksessa olevan siirtoestopykälän takia.

Tämä oli osasyy, toinen tekijä taas oli Filppulan 5 miljoonan dollarin palkka, josta Lightning halusi päästä eroon. Lopulta kauppakumppaniksi tuli Philadelphia Flyers, josta Lightning nappasi sveitsiläispuolustajan Mark Streitin.

Streit matkasi kuitenkin hetken päästä Pittsburgh Penguinsiin.

– Treidien tekeminen vaikeutuu vain vaikeutumistaan, yksi eniten kauppoja siirtorajalla tehnyt GM Yzerman sanoi.

Filppulan lisäksi Lightning vapautti lisää tilaa palkkakaton alle myymällä tähtivahdin Ben Bishopin Los Angeles Kingsiin. Lightningilla on edessä isojen jatkosopimuksien värkkäämistä, joten se kaipasikin mahdollisimman paljon tilaa kattonsa alle niitä varten.

Sen lisäksi, että eri seurat miettivät suojauksia kesän laajennusdraftiin, oli iso ongelma myös huoli palkkakaton kehityksestä.

Palkkakattoon kun ei ole tulossa todennäköisesti yhtään lisää tilaa kesällä.

– Keskusteluja riitti jossain vaiheessa, mutta liikkeiden suhteen oli aika hiljaista. Iso juttu siinä on se, että palkkakatto pysyy siinä missä se nyt on. On vaikea tuoda uusia palasia mukaan, Dallas Starsin GM Jim Nill sanoi.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!