NHL:n yllättysseuran nuoret puolustajat tekivät seurahistoriaa – ennätyspisteet hallussa

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin nousu NHL:n itäisen konferenssin kärkisijoille on ollut yksi kauden isoimpia yllätyksiä. Joukkueen puolustus oli kauden alussa paperilla heikon näköinen, mutta nuorten puolustajien nousu isoihin saappaisiin on tuonut uudenlaista tehokkuutta joukkueeseen.

Tämä näkyy tilastoissa, sillä suurin odotuksin joukkueeseen hankittu Seth Jones sekä sensaatiomaista kautta pelaava tulokaspakki Zach Werenski ovat molemmat rikkoneet 40 tehopisteen rajan.

Kyseessä on seurahistoriaa, sillä kertaakaan Blue Jacketsin takalinjoilla ei ole ollut samaan aikaan kahta näin tehokasta puolustajaa.

Vasta 19-vuotias Werenski on tehnyt 73 otteluun jäätävän kovat pisteet 11+36=47. Lisäksi hänen tehotilastonsa näyttää loistavaa lukemaa +20.

Uuden askeleen uralleen Columbuksessa löytänyt 22-vuotias Jones puolestaan on tilastoinut 67 pelaamassaan ottelussa tehot 11+29=40.

Näiden kahden pelaajan nousu parrasvaloihin on omalta osaltaan tehnyt Columbuksesta vaarallisen ja entistä tehokkaamman joukkueen. Näiden kiekollisten puolustajien ympärille toimitusjohtaja Jarmo Kekäläisen on helpompi rakentaa toimiva alakerta myös tulevaisuudessa.