Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine sai keskiviikkona hienon tunnustuksen NHL:ltä, kun hänet valittiin helmikuun kuukauden tulokkaaksi.

Laine teki helmikuussa 11:ssa ottelussa tehopisteet 8+7. Hirmuvireinen Laine on tehnyt viimeiseen kuuteen otteluun mielettömät tehopisteet 8+4.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice löytää Laineen pelistä kauden aikana kehittyneitä ominaisuuksi.

– Patrikin puolustuspelaaminen on kuin yö ja päivä siitä mitä se oli alkukaudella. Hän on tehnyt isoja kehitysharppauksia ratkaisuiden kiekon kanssa. Hänellä on uskomaton kyky löytää tilaa kentällä ja saada hyvä laukaisupaikka, hehkuttaa Maurice Winnipegin sivuilla.

Yksi syy Laineen upeaan pelaamiseen löytyy hänen huimassa fyysisessä kehityksessä.

– Hänen jalkansa ovat tulleet vahvemmiksi ja kestävämmiksi. Hänestä on tullut fyysisesti vahvempi, Maurice ylistää.

Mauricelta kysyttiin kiinnostaako Lainetta henkilökohtaiset saavutukset kuten vuoden tulokaspalkinto tai 40 maalin rajapyykki, mutta kokenut Jets-luotsi tyrmäsi kysymyksen.

– Mitä jos hän ajattelee eri tavalla kuin sinä ja minä? Mitä jos häntä ei kiinnosta numerot? Hän vain haluaa tehdä maaleja, Maurice kommentoi.

– En halua sanoa hänelle, että tee 30 tai 40 maalia, vaan tärkeintä on se miten hän pelaa ilman kiekkoa. Hän on kehittynyt siinä merkittävästi.