© Kuva: Getty Images

NHL:ään haetaan sääntömuutosta – kaataako pelaajayhdistys idean?

NHL:ssä tällä kaudella puhetta on riittänyt muun muassa valmentajien tekemistä haastoista sekä maalivahtien varusteisiin tehdyistä muutoksista.

Ensi kaudelle sääntömuutokset ovat todennäköisesti jäämässä hyvin maltillisiksi.

Floridassa pidettävässä NHL:n johtoryhmän kokouksessa, missä mukana ovat muun muassa kaikkien 31:n seuran GM:t, esillä oli yksi muutosidea.

Jatkossa joukkueet eivät saisi ottaa aikalisää pitkän kiekon jälkeen, millä haettaisiin lisää mahdollisuuksia maalintekoon toisen joukkueen pelaajien ollessa väsyneitä.

– Sitä yrittää jatkuvasti miettiä, että miten voisimme luoda lisää hyökkäyspeliä ja miten saisimme lisää maaleja. Tuo on yksi tapa hyödyntää hieman erilainen tilanne. Mielestäni tuo on varsin hyvä ajatus, New York Rangersin GM Jeff Gorton sanoi NHL.com:n mukaan.

Sääntömuutos pitää kuitenkin hyväksyttää kilpailukomitealla, minkä jälkeen NHL:n johtokunnalla on vielä mahdollisuus vaikuttaa asiaan.

Aiemmin niin NHL:ssä kuin kansainvälisessä jääkiekossa on tuotu mukaan sääntö, jonka mukaan pitkän kiekon lyönyt joukkue ei saa vaihtaa seuraavalla pelikatkolla.

Tätä on välillä kierretty aikalisän kautta.

Sääntömuutos voidaan vielä torpata pelaajayhdistyksen NHLPA:n kautta, mikäli he kokevat asiassa terveysuhan. NHLPA on edustettuna kilpailukomiteassa.

– Tuo oli yksi aiheista, joista keskustelimme. Jokaisen idean kanssa pitää aloittaa jostain, Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff mietti.

Sääntömuutoksiin liittyen toinen iso porkkana on ollut nimenomaan valmentajien haastot. Ainakaan vielä niiden suhteen ei ole päätetty lähteä hakemaan muutoksia.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!