NHL:ssä hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin riveissä tähtipuolustaja Kris Letang on yksi monista nimistä, jotka ovat sivussa joukkueen peräpäästä.

Letangin lisäksi muun muassa Trevor Daley ja Olli Määttä ovat poissa kehistä.

Kolmikosta Daleyn ja Määtän loukkaantumisista on tiedotettu varsin avoimesti.

Letangin kohdalla asia on ollut toinen.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan ilmoitti Letangin olevan sivussa, kun Penguins lähtee neljä ottelua kestävälle kiertueelle Winnipegiin, Edmontoniin, Vancouveriin ja Calgaryyn.

Upgruvin toimittaja Rob Rossi kysyi Sullivanilta, että onko seuran sisällä liputettu ulos esimerkiksi aivotärähdys tai sydänongelmat Letangin kohdalla?

– En aio.. meidän lääkärit ja hoitohenkilökunta ovat hoitaneet asiaa erittäin hyvin. Kun hän on valmis pelaamaan tai lähellä sitä, kerron kyllä asiasta. En halua mennä liian pitkälle tai lähteä puhumaan yksityiskohdista hänen loukkaantumisensa suhteen. Toivomme kuitenkin sitä, että asiat menevät parempaan suuntaan sen suhteen, Sullivan pyöritteli.

Letang on kärsinyt useamman aivotärähdyksen NHL-uransa aikana sekä hänellä on ollut sydänongelmia. Myös tällä kaudella Letang on ollut jo aiemmin sivussa loukkaantumishuolien takia.

29-vuotiaan puolustajan poissaolo on joka tapauksessa tuntuva, sillä Letang on ollut hyvin tehokas pelaamissaan peleissä tällä kaudella. 41 ottelussa pakin paikalta Letang on nakuttanut tehot 5+29=34