© Kuva: Getty Images

NHL-tähden vaikealle kaudelle selitystä – henkinen takalukko leikkauksen vuoksi

Philadelphia Flyersin kapteenin Claude Giroux’n NHL-kausi ei ole ollut kovin helppo.

Parhaalla NHL-kaudellaan 28 maalia ja 93 pistettä iskenyt Giroux on ollut kuluvalla kaudella ailahteleva, ja vaikka pisteitä on kertynyt kohtalaiset 14+37=51, on kanadalaishyökkääjällä ollut monesti vaikeuksia päästä peliin sisään. Miehen tehotilasto on tällä hetkellä pakkasella peräti 17 osuman verran.

Nyt Giroux kertoi NHL.comille, että hänellä on ollut vaikeuksia palautua mentaalisesti keväällä tehdystä lonkkaleikkauksesta. Giroux oli pelikunnossa jo kauden alussa, mutta joidenkin liikkeiden tekeminen oli vaikeaa, mikä aiheutti lopulta henkisen takalukon.

– Kun yrittää pelata samalla tavalla kuin aiemmin, eikä pysty siihen, se turhauttaa ja hämmentää, Giroux sanoi sivustolla.

– Se oli uutta. Sitä yrittää asioita, jotka tietää osaavansa, mutta ne eivät onnistu. Sitä ajattelee hiukan liikaa, millainen pelaaja haluaisi olevansa. Se ei ole helppoa, mutta asian parissa vain täytyy tehdä töitä.

Viime aikoina Giroux’n peli onkin parantunut. Tällä hetkellä kanukki on kuuden ottelun pisteputkessa.

– Ennen pelejä pitää yrittää saada itsensä tuntemaan vähän paremmaksi ja yrittää auttaa kentällä joukkueensa voittoon, Giroux kertoi.

– Todellakin tunnen oloni nyt paremmaksi jäällä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!