Ottawa Senatorsin GM Pierre Dorion joutui tekemään keskiviikkona kipeän päätöksen.

Senators päätyi pelaajakaupoille Calgary Flamesin kanssa. Senatorsin hyökkääjä Curtis Lazar ja puolustaja Michael Kostka siirtyivät Flamesiin. Toiseen suuntaan kulkivat suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka ja toisen kierroksen varausvuoro.

Lazar on Senatorsin ykkösvaraus vuodelta 2013. 22-vuotias kanadalaishyökkääjä on pelannut NHL:ssä 176 ottelua pistein 12+24. Kuluva kausi on ollut todella vaisu, sillä pelejä on kertynyt vain 33 pistein 0+1.

Tästä huolimatta kärkivarauksesta luopuminen oli Dorionille raskasta.

– Se oli erittäin vaikeaa meille organisaationa ja minulle henkilökohtaisesti, Dorion sanoi Ottawa Sunille.

– Me kaikki näimme, ettei homma onnistunut Curtiksen kanssa tänä vuonna. Meistä tuntui, että hänelle olisi hyvä antaa uusi alku ja mahdollisuus. Samaan aikaan etsimme syvyyttä puolustukseemme ja saimme korkean varausnumeron draftiin, Dorion perusteli.

Jokipakka on pelannut NHL:ssä 147 peliä saldolla 3+25=28.