© Kuva: Getty Images

NHL-pomo haluaa jättää legendaarisen pyhätön historiaan – ”Tämä on vanhentunut ja heikko rakennus”

Viime vuosien aikana NHL:ssä ollaan nähty uusia areenoita useamman eri seuran kohdalla.

Pittsburgh Penguins sai uuden pyhätön, New York Islanders siirtyi uudelle areenalle, Edmonton Oilers matkasi tälle kaudelle upouudelle areenalle ja ensi kaudella Detroit Red Wings tekee samaisen tempun.

Eikä sarjaan liittyvä Golden Knights Vegas aloita pelejään missään antiikin ajan hallissa, vaan upouudessa T-Mobile Arenalla.

Useammalle muulle seuralle mietitään myös uutta areenaa. Näistä esimerkkejä ovat Arizona Coyotes ja Ottawa Senators.

Tähän voi lisätä myös Calgary Flamesin, jonka nykyinen halli Scotiabank Saddledome on NHL:n vanhimpia. Se rakennettiin jo vuonna 1983 ja se toimi näyttämönä vuoden 1988 talviolympialaisissa.

Red Wingsin siirtyessä pois Joe Louis Arenalta, Saddledome on koko sarjan toiseksi vanhin halli. Edelle menee vain Madison Square Garden, joka sekin on ollut kovan remontoinnin kohteena viime vuosien aikana.

NHL:n komissaari Gary Bettman esitti suoran toiveen, kun hän vieraili Calgaryssä.

Flamesille tarvitaan uusi areena, nopeasti.

– Toivon, että kaupunki ja Flames ovat samalla sivulla asian suhteen, jotta tämä etenee mahdollisimman nopeasti eteenpäin, Bettman sanoi Boston Globen mukaan.

– Koska ihan oikeasti. Pitää katsoa sitä, millaisia areenoita muualla on. Jos katsoo tämän hallin puitteita ja mukavuuksia, niin tästä näkyy se, että tämä on rakennettu 80-luvulla. Ei tämmöisiä rakenneta enää nykypäivänä. Tämä on vanha rakennus. Tällä on totta kai upea kattomuodostelma ja tämä on historiallinen paikka monella tavalla. Mutta ei tämä ympäristö ole enää samalla tasolla, mitä se muualla liigan sisällä on. Tämä on vanhentunut ja heikko rakennus. Kun mietitään fanien palvelemista, niin tämä ei enää täytä niitä tarpeita, joita voidaan tarjota uudemmilla areenoilla, Bettman kävi läpi.

Calgaryssä ollaan laitettu liikkeelle projekti nimeltä CalgaryNEXT, jossa suunnitellaan uutta kohdetta Flamesille.

Mutta ainakaan vielä mitään konkreettista ei ole lähtenyt liikkeelle.

– En voi sanoa heille, että mitä tulisi tehdä. Voin sanoa sen, että mitä uskon tapahtuvan. Voin kertoa heille potentiaalista, mahdollisuuksista, mitä voi tapahtua, mitä ei ehkä tapahdu, koska olen nähnyt tämän kuvion niin monessa paikassa. Mutta en vain voi tilata kaupungilta jotain. En voi tilata tai määrätä Flamesiä tekemään jotain. Heidän on ratkaistava tämä keskenään. Toivon kuitenkin hyvässä mielessä, että täällä saadaan jotain aikaiseksi.

Hyvä esimerkki Flamesille löytyy läheltä, Edmontonista. Siellä Oilers siirtyi tälle kaudelle hyvin päheälle areenalle, Rogers Placeen, jota on hehkutettu monien toimesta.

Areenan ympärille rakennetaan edelleen kokonaisuutta, jossa mukana on hotellia, kasinoa, lukuisia ravintoloita ja toimistotilaa.

– Se mitä Edmontonissa ollaan saatu aikaiseksi, on aivan ilmiömäistä. Jos samankaltainen projekti saadaan liikkeelle tai se luo inspiraatiota tänne, mikä samalla nopeuttaisi projektin etenemistä, se olisi mahtava juttu, Bettman sanoi viitaten Calgaryyn.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!