© Kuva: Getty Images

NHL-pakki yllättävän pitkäaikaistilaston kärkinimi – ”Olen tarpeeksi onnekas”

San Jose Sharksin ja Kanadan maajoukkueen luottopuolustaja Marc-Edouard Vlasic ylitti viikonloppuna komean 800 pelatun NHL-runkosarjaottelun rajan.

San Jose Sharksista tilastoknoppeja Twitteriin nostavan Darin Stephensin mukaan Vlasic on voittanut näistä otteluista 473 – mikä on enemmän kuin kellään muulla NHL-puolustajalla kauden 2006-07, jolloin Vlasic pelasi tulokassesonkinsa, jälkeen.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

– Haluan voittaa. Minulle kyse on vain voittamisesta. Jos tekisin kymmenen pistettä koko vuonna, ja voittaisimme Stanley Cupin, olisin hyvin iloinen. Se (tilasto) näyttää, että olen tarpeeksi onnekas ollakseni joukkueessa, joka kilpailee (Stanley Cupista) joka vuosi, Vlasic totesi Sportsnetille.

Aivan niin pieniin pistemääriin Vlasicin ei ole kuitenkaan tarvinnut tyytyä kuin työsulkukaudella 2012-13, jolloin hän summasi seitsemän tehopistettä.

Koko NHL-urallaan Vlasic on nyt nimittäin kerännyt 800 ottelun jälkeen pisteet 51+196=247, huippunaan viime kausi, jolloin hän keräsi tehot 8+31=39 vain 67 ottelussa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!