© Kuva: Getty Images

NHL-menestyjäseuralle tulossa tyly kohtalo – siirtorajahankinnat täysin hukkaan?

2010-luvulla kahteen kertaan Stanley Cupin voittoa juhlinut Los Angeles Kings on todella tukalassa paikassa.

Kings teki vielä helmikuun lopulla siirtorajalla kovia liikkeitä, kun se nappasi muun muassa tähtivahdin Ben Bishopin itselleen toiseksi veskariksi kevään ajaksi.

Haaviin tarttui myös legendaarinen Jarome Iginla.

Ongelma vain on se, että Bishop ja Iginla voivat olla pidemmällä aikavälillä täysin hukkaan heitettyjä hankintoja. Molemmat ovat rajoittamattomia vapaita agentteja tämän kauden jälkeen, eikä kummankaan kohdalla nähdä todennäköisesti jatkosopimuksen tekoa.

Bishop ja Iginla voivat päätyä jo muutaman viikon päästä kesälomille, sillä Kingsillä pudotuspeleihin pääsy on tällä hetkellä todella kovan tien takana.

Kings hävisi myös viime yönä, kun Edmonton Oilers oli parempi lukemin 2-0.

Nyt Kingsillä on matkaa kuusi pistettä pudotuspeliviivan päällä olevaan St. Louis Bluesiin. Tämä ero pitäisi kuroa umpeen kymmenen ottelun sisällä, huomioiden vielä sen, että Bluesilla otteluita on jäljellä yksi enemmän.

Sportsclubstats antaa Kingsille vain 8% mahdollisuuden sille, että Kings voisi selviytyä vielä pudotuspeleihin.

Blues on pudotuspeleissä 98,6 prosentin varmuudella. Nashville Predatorsilla (83 pistettä, 10 ottelua jäljellä) prosentti on hieman pienempi, 95,3.

Läntisessä konferenssissa pudotuspelipaikat alkavat olla jo tiedossa, sillä Kings on ainut joukkue, jolla on edes jonkinlainen mahdollisuus muuttaa asetelmia.

Kingsin takana esimerkiksi Winnipeg Jetsillä on vain 0,2 prosentin mahdollisuus yltää pudotuspeleihin.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!