© Kuva: Getty Images

NHL-luotsi ”syytti” itseään vihollisen ykköstähden luomisesta – ”Olisi pitänyt laittaa hänet vitoskenttään”

Boston Bruinsin tähtihyökkääjä Brad Marchand on noussut NHL:n kirkkaimpaan eliittiin tämän kauden häikäisevillä otteillaan.

NHL:n maalipörssin kakkonen Marchand sai huimaa arvostusta samassa divisioonassa Bostonin kanssa pelaavan Toronto Maple Leafsin päävalmentajalta Mike Babcockilta.

Kanadan World Cup -joukkuetta valmentanut Babcock sai ennen turnausta päähänpiston laittaa Marchand ykköskenttään yhdessä Sidney Crosbyn ja Patrice Bergeronin kanssa. Hyökkäysketju teki tuhoisaa jälkeä turnauksessa ja kantoi Kanadan World Cup -mestaruuteen.

Babcock otti täyden ”syyn” niskoilleen Marchandin kehityksestä supertähdeksi.

– Minun ei olisi pitänyt luoda sitä hyökkäysketjua. Olisi pitänyt laittaa hänet vitoskenttään. Imeä elämä pois hänestä, vitsaili Babcock Sportsnetin haastattelussa.

Marchand on tehnyt huimaa jälkeä tällä kaudella, kun 71:een otteluun hän on kerännyt tehopisteet 37+42=79, millä irtoaa maalipörssin toinen sija ja pistepörssin kolmas sija.

Babcock pitää arkkivihollisjoukkueensa ykköstähteä kovassa arvossa.

– Kukaan ei johda joukkuettaan eteenpäin kovempaa kuin hän. Marchy on loistava tyyppi ja oikein hyvä pelaaja. Hän pelaa kovaa. Hän on taisteluntahtoinen. Hänellä on kaikki pelissä joka päivä, ja hän tekee hyvää työtä joukkueelleen, ylistää Babcock.

Marchand aloitti NHL-uransa alemmissa kentissä ja hänet tunnettiin enemmänkin ärsyttäjänä ja energiapelaajana. Nyt hän on ottanut ison kehitysharppauksen ja tehnyt nousun NHL:n eliittiin.

Babcock kertoi Sportsnetin haastattelun mukaan pitävänsä Marchandia NHL:n top-3 -pelaajana. Ennen kauden alkua se olisi saattanut kuulostaa hullulta, mutta nyt se voi olla jo lähempänä totuutta.

– Hän on ollut hyvä pelaaja tässä sarjassa jo pitkään. Hän on ansainnut paikkansa täällä. Hän on loistava ärsyttäjä, energiapelaaja, alivoimapelaaja ja hänen hyökkäyspelinsä on tullut siinä mukana.

– On uskomatonta huomata mitä tapahtuu, kun sinulla on halua harjoitella ja rakkautta peliin. Sinulla täytyy olla taitotasoa tietenkin myös. Kaverit joilla on määrätietoisuutta ja ylimääräistä yritystä, he löytävät tien seuraavalle tasolle, Babcock analysoi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!