Miten Connor McDavidistä tuli NHL:n historian nuorin kapteeni? – ”Vau, tuo kaveri tulee johtamaan meitä”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers nimesi tämän kauden alussa nuoren supertähtensä Connor McDavidin joukkueensa uudeksi kapteeniksi. McDavidillä oli nimeämisen hetkellä ikää vain 19 vuotta ja 226 päivää, joten hänestä tuli NHL:n historian kaikkien aikojen nuorin kapteeni.

McDavid on toiminut jo junioripeleistä asti joukkueidensa kapteenina. 20-vuotias supernuorukainen toimi OHL-joukkue Erie Ottersin kapteenina viimeisellä kaudellaan. McDavid edusti ”C” rinnassa myös Nuorta Amerikkaa World Cupissa.

Edmontonissa nousi ennen kauden alkua kova keskustelu kenestä tehdään joukkueelle vakituinen kapteeni. Oilersin seurassa pidettiin kauden 2015-16 päätteeksi epäsuora keskustelu tulevasta kapteenista. Moni pelaaja nosti McDavidin nimen esille keskusteluissa.

– Heitä ei painostettu tai yllytetty suorilla kysymyksillä. Osa pelaajista mainitsi sen, että Connorin on aika ottaa joukkue johtoonsa. Oli ilmiselvää, että joukkueen pelaajat olivat valmiita tukemaan häntä, kertoo Oilersin päävalmentaja Todd McLellan Sports Illustratedin haastattelussa.

McDavid on aina ollut luontainen johtaja, vaikka häntä ei tunnetakkaan joukkueen puheliaimpana tyyppinä. Nuori kanadalainen johtaa esimerkillä. McDavidin johtamisen intohimosta kertoo se, että hänen äitinsä oli täytynyt ommella C-kirjain hänen Toronto Maple Leafsin ja Pittsburgh Penguinsin pelipaitoihin, kun hän oli vielä pieni, SI:n artikkelissa kerrotaan.

– Hänellä täytyi aina olla yksi C-kirjain. Jossain välissä hän pääsi pisteeseen, missä hän ansaitsi sen aivan itse, kertoo Connorin äiti Kelly McDavid.

Edmontonin leirissä ei näytä olevan mitään merkkejä katumuksesta laittaa teini-ikäistä pelaajaa kapteeniksi.

– Aluksi kaikki olivat hieman epäluuloisia. Kuulet kaiken sen ylistyksen mikä pyörii McDavidin ympärillä, mutta se miten hän tuli takaisin loukkaantumisesta. Se sai jokaisen pelaajan vakuutettua, että tämä poika on se juttu. Kaikki jotka ovat puhuneet hänen olevan seuraava ”Next One”, eivät todellakaan valehdelleet, kertoo McDavidin joukkuetoveri Milan Lucic.

NHL:n pistepörssiä 75:llä pisteellään johtava McDavid on saanut joukkuetovereidensa täyden luoton.

– Pelaajan täytyy olla samalla sivulla valmentajien kanssa ja kapteenin tehtävä on olla siinä välissä. Se on isoin osa kapteenin työssä. On hienoa nähdä hänen johtavan sillä puolella.

McDavid uskoo itse, että hänen joukkueensa veteraanipelaajat ovat johtajia siinä missä hänkin.

– Veteraanipelaajat antavat aina sinulle pieniä palasia sieltä ja täältä omista kokemuksistaan. He ovat kavereita, jotka ovat täällä auttamassa sinua kaikin keinoin. Meidän vanhemmat kaverit ovat uskomattomia. He ovat niin aitoja ja huolehtivaisia. He haluavat auttaa. He ymmärtävät mitä tämä sarja on, kertoo McDavid.

Yksi McDavidin uran käännekohdista oli, kun hän palasi viime kaudella loukkaantumisesta ja viimeisteli häikäisevän maalin Columbuksen verkkoon. Maali, joka tullaan näkemään vielä kaikissa McDavidin huippuhetkissä. Jopa seuran toimitusjohtaja Bob Nicholson uskoo, että se oli käännekohta McDavidin uralla.

– Olen varma, että vaihtopenkki ajatteli saman tien: ”Vau, tämä kaveri tulee johtamaan meitä”.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta