© Kuva: Getty Images

Mitä persoonallinen tähtipelaaja muuttaisi NHL:n ykköspomona? – Tarttui heti kiperään kysymykseen

Nashville Predatorsia edustava tähtipakki P.K. Subban on tullut tutuksi viihdyttävänä persoonana NHL:ssä.

Subban ei hirveästi tyydy pelkkään peruspelaamiseen tai harmaaseen arkeen, vaan hän pistää mausteita mukaan soppaan.

Kanadalaistähti oli mukana hyvin suositun toimittajan Bill Simmonsin podcastissa, missä Subbanille heitettiin muun muassa varsin mielenkiintoinen ajatusleikki eteen.

Mitä Subban tekisi, jos hän olisi NHL:n ykköspomo?

– Jonakin päivänä olisi mahtavaa olla NHL:n komissaari, Subban heitti.

– Sinut hylätään, koska sinulla on luonnetta, Simmons heitti ironisesti vastapalloon.

Ajatusleikissä Subban tarttui nopeasti kiperään kysymykseen.

– Vähentäisin pelimäärää. Jos vertaa vaikka NFL:ään, niin ei meidän peli ole edes niin fyysistä. He pelaavat 16 peliä vuodessa. Me pelaamme 82. Siihen päälle matkustukset ja pudotuspelit. Jos vaikka katsoo sarjan kärkeä, niin Jonathan Toews on pelannut yli 100 peliä jatkuvalla syötöllä viimeisten 5-6 vuoden ajan. Siinä voi sitten ajatella sitä, kuinka paljon tuollainen kuluttaa kehoa, Subban kävi läpi esimerkin kautta.

– Jos saisin päättää, niin tiputtaisin pelimäärää matalammaksi, koska 82 peliä on vähän sellaista pelkkää perusjauhamista. Samalla voi nähdä sen, miten parhailla pelaajilla urat lyhenevät, koska he pelaavat enemmän ja enemmän. Ihan esimerkiksi tänä vuonna olemme pelanneet tyyliin joka toinen päivä koko kauden ajan. Se on hullua. Siihen vaikutti World Cup, tähdistöottelut sun muut, jotka ovat muokanneet entisestään ohjelmaa.

– Mutta toisaalta totuus on se, että jos vähentää pelejä, niin se vähentää tuloja. Samalla se tietää myös vähemmän rahaa pelaajille, vähemmän rahaa omistajille. Joten mitä sitä sitten haluaa? Jokaisen on kuitenkin tehtävä rahaa, Subban pyöritteli.

Samainen aihe on ollut vuodesta toiseen tapetilla myös Suomessa. 60 ottelun runkosarja, pudotuspelit, CHL:t, EHT:t sun muut voivat kasvattaa jo täällä yhden pelaajan ottelumäärän 100 kamppailun paikkeelle.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Comments are closed.