© Kuva: Getty Images

Minnesota Wild saamassa valmiin supertähden KHL:stä – potentiaali vastaa NHL-tähtiä

Minnesota Wildin johto tuskin ymmärsi täysin, millaiseen kultasuoneen se iski varatessaan Kirill Kaprizovin vasta viidennellä kierroksella kesän 2015 varaustilaisuudessa.

Taitava venäläislaituri on noussut raketin lailla yhdeksi KHL:n puhutuimmaksi superjunioriksi viimeisen vuoden aikana. Vasta 19-vuotias Kaprizov iski Salavat Julajevin paidassa tällä kaudella loistavat tehot 20+22 runkosarjan 49 ottelussa sekä kolme maalia viidessä pudotuspeliottelussa.

Lisäksi hän ihastutti nuorten MM-kilpailuissa Venäjän kapteenin roolissa viimeistelemällä yhdeksän maalia vain seitsemässä ottelussa.

Pienikokoisella hyökkääjällä on vielä vuosi jäljellä KHL-sopimustaan. Villeimmissä huhuissa hänen on sanottu siirtyvän ensi kaudeksi Moskovan TsSKA:n riveihin, mutta Minnesota Wildin toimistolla hierotaan käsiä yhteen tulevaisuuden varalta.

Seura sai viidennellä kierroksella vahvistuksen, jonka potentiaali vastaa kirkkaimpia venäläisiä NHL-tähtiä. Lisäksi iso rooli Venäjällä on tekemässä hänestä valmiin ratkaisupelaajan ennen kuin hän ottanut yhtään luistelupotkua NHL-kaukalossa.

Wild on myös etsinyt kuumeisesti maalintekijää joukkueeseensa, ja tähän muottiin maaliahne Kaprizov sopii kuin nenä päähän.

» KHL:n lopputulokset ja tuoreimmat uutiset löydät erikoissivultamme!