© Kuva: Getty Images

Mikko Koivu yhä ykkösvaihtoehto himoittuun palkintoon – Nyt, jos koskaan

NHL:n runkosarja alkaa olla jo loppusuoralla, joten keskustelu pelaajille jaettavista palkinnoista käy kuumana.

Suomalaisittain Mikko Koivun tilanne on erittäin mielenkiintoinen, sillä hän on vahvan kautensa ansiosta aivan ykkösvaihtoehtoja, kun puhutaan NHL:n runkosarjan parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavasta Selke Trophystä.

Koivu on läpi runkosarjan keikkunut NHL:n tehotilaston kärjessä. Tällä hetkellä Minnesota Wildin kapteenin teholukema on kunnioitettava +30, mikä toiseksi paras NHL:ssä. Niin, ja ykkösenä on Koivun laidalla suurimman osan kaudesta pelannut Jason Zucker lukemalla +33.

Suomalainen on myös kaapinut aloitusvoittoja sarjan viidenneksi eniten. Tehopisteitä hänellä on kasassa 52, kun otteluita on takana 68.

Koivu on Selke Trophyn suhteen jopa ylivoimaisessa asemassa, sillä palkinto jaetaan tänä päivänä lähes poikkeuksetta keskushyökkääjälle, minkä lisäksi edellisillä kausilla palkinnosta kilpailleet Anze Kopitar, Jonathan Toews ja Patrice Bergeron ovat kaikki pelanneet alle tasonsa tämän kauden runkosarjan.

Lisäksi Koivu on kapteenin roolissa johdattanut Wildin loistavaan lentoon ja läntisen konferenssin kärkisijoille.

Toimittajat äänestävät palkinnon voittajasta NHL:n runkosarjan päätyttyä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!