Mestis-seuran ottelusiirto epäonnistui – seuraukset voivat olla karut taloudellisesti ja käytännön tasolla

Mestis-seura TUTO yritti siirtää välierien kotiottelujaan, jotta ne eivät menisi päällekkäin TPS:n pudotuspeliottelujen kanssa. TUTOn vastustaja Kiekko-Vantaa kuitenkin kieltäytyi ottelusiirroista. Lue uutinen aiheesta täältä.

Koska Turussa pelataan samaan aikaan sekä Liigaa että Mestistä, paikallinen yleisö joutuu valitsemaan kahden ottelun välillä ainakin keskiviikkona. Mahdollisesti päällekkäisiä otteluja tulee enemmänkin.

Runkosarjassa joukkueiden ottelut on aikataulutettu niin, ettei Turussa pelata kahdella korkeimmalla sarjatasolla samaan aikaan.

Pitkästä aikaa huipulle palannut TPS syönee pudotuspeleissä huomattavan määrän katsojia TUTOlta. TUTOn toimitusjohtaja Dani Aavinen myöntää, että ottelun tai otteluiden päällekkäisyys vaikuttaa rajusti TUTOn yleisömäärään.

– Aivan varmasti, Aavinen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Hienoa olisi, jos halli olisi täynnä. Mutta aika kauas voidaan jäädä.

Yleisömäärän lasku tuntuu myös TUTOn tilipussissa, etenkin jos päällekkäisiä otteluja tulee lopulta useampi. Tarkkojen taloudellisten vaikutusten arvioiminen on Aavisen mukaan vaikeaa. Aavinen kuitenkin myöntää, että voidaan puhua jopa kymmenistä tuhansista euroista.

– Se on niin monen asian summa. Sanotaan näin, että pahimmassa tapauksessa ne voivat olla erittäin merkittävät, Aavinen totesi.

Taloudellisten menetysten lisäksi päällekkäisyys vaikuttaa käytännön asioihin.

– Pitää myös ottaa huomioon, että meillä on myös paljon henkilökuntaa, joka työskentee molemmissa halleissa, Aavinen muistutti.

– Meillä voi olla oikeasti vaikeuksia jopa löytää henkilökuntaa järjestyksenvalvojiksi sekä miehittämään kioskit.

Sami Koljonen

» Suomen viihdyttävintä lätkää! Näe Mestiksen kaikki ottelut suorina Ruudussa!