New York Islandersin lupaava hyökkääjä Josh Ho-Sang päätti ottaa käyttöön NHL-legendan Mario Lemieuxin käyttämän numeron 66, kun Ho-Sang debytoi taalajäillä tällä kaudella.

Numerovalinta herätti kovaa kiukkua, sillä moni ei sulattanut sitä, miten Ho-Sangilla oli pokkaa ottaa käyttöön todellisen legendan numero.

Sinänsä mikään ei estä tätä ratkaisua, sillä Lemieuxin pelinumeroa ei ole jäädytetty kuin Pittsburgh Penguinsin toimesta.

– Kunnioitan tällä Lemieuxia ja uskoisin, että monet ihmiset muistelevat enemmän sitä, millainen pelaaja hän on, kun he huutavat minulle. Se on ihan siistiä, Ho-Sang sanoi aiemmin Newsdaylle.

– Ei tämä meinaa sitä, että yritän olla parempi kuin hän tai että yritän todistaa jotain. Minulle tämä valinta on täysin siitä johtuvaa, että kunnioitan häntä ja kunnioitan sitä, miten mahtava pelaaja hän oli. Jos hän kysyisi tai toivoisi sitä, etten käyttäisi numeroa, niin silloin voisin harkita sen muuttamista. Mutta en ole saanut mitään puheluita, joten aion pitää sitä jatkossakin.

Eikä Ho-Sang ole saamassa puhelua, koska Lemieuxia asia ei harmita lainkaan.

– Olen täysin sujut sen kanssa. Se on vain numero, Lemieux sanoi Pittsburgh Post-Gazettelle.

– Esimerkiksi numeroa 4 (Bobby Orr) ja numeroa 9 (Gordie Howe) on käytetty ja ei heidän numeroita ole jäädytetty. Pelaajat voivat valita ihan rauhassa oman numeronsa.

Vaikka Lemieux antoi siunauksensa asialle, lienee Ho-Sang Penguinsin fanien hampaissa, kun joukkueet iskevät yhteen Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Pittsburghissa.