© Kuva: Pekka Mäntylä

Kommentti: Tässä on SM-liigan kevään sympatiaseura – ”Kaikki toivovat menestystä”

Tampereen Ilves antoi piristysruiskeen koko jääkiekon SM-liigan playoff-taistolle kampeamalla itsensä viimeisenä joukkueena mukaan tosipeleihin. Avauskierroksella se kohtaa Porin Ässät.

Ilves on kamppaillut kovien talousvaikeuksien kansssa ja urheilullinen menestys on ollut surkeaa. Seuralla on kuitenkin pitkät perinteet ja loistavat kannattajat, jotka ovat selkä suorana menneet kaikkien vaikeuksien läpi.

Lisäksi Ilveksellä on hyvä maine muiden seurojen kannattajien keskuudessa. Näistä syistä joukkue on jo nyt ennen pudotuspelien alkua sympatiaseura, jonka menestystä toivotaan varsinkin, jos oma joukkue on jo lomansa aloittanut.

Kiekkokansa odottaa myös vesi kielellä sitä hetkeä, jos Ilves selviytyy jatkoon Ässiä vastaan. Sen jälkeen vastaan asettuisi SM-liigaa viime vuodet dominoinut paikallisvastustaja Tappara.

Huippuvalmentaja Karri Kivi on saanut Ilveksen loistavaan kevätvireeseen, joten mistään heittopussista ei voida puhua.

Vaikka joukkue hävisikin runkosarjan viimeisen ottelun pudotuspelipaikan jo varmistuttua, voitti se sitä ennen kuusi ottelua putkeen ilman yhtäkään pistemenetystä.

– Se oli silloin aikanaan jokaisen tamperelaisen pojan kaava. Pelattiin jalkapalloa ja jääkiekkoa. Ilves oli mun seura molemmissa, Kivi totesi Ilveksen nettisivuilla silloin, kun hänen sopimuksensa julkaistiin.

Tuo aito välitys seuran hyvinvoinnista on realisoitunut tuloksen tekemisenä jo ensimmäisellä kaudella.

Ilves on noussut hitaasti, mutta varmasti jaloilleen. Nyt sillä on loistava tilaisuus nousta kevään mustaksi hevoseksi. Kaikki toivovat pelkkää hyvää perintäikkään seuran uudelle tulemiselle.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!