Jokainen HIFK:n kannattaja muistaa kuin eilisen Lennart Petrellin vireen keväällä 2011, kun SM-liigan mestaruuteen päättyneellä kaudella Petrell oli täysin pitelemätön ja teki 13 ottelussa pisteet 7+5.

– Se oli hieno ja ikimuistoinen kausi, jonka muistot tulevat säilymään läpi elämän. Toivottavasti pystyn tuomaan sieltä toimintatapoja ja fiiliksiä tähän joukkueeseen, Petrell kertoi Suomikiekon haastattelussa viime kesänä palattuaan HIFK:hon.

Liigakauden startattua viime syksynä näytti pitkään, ettei 32-vuotias hyökkääjä saa itsestään parasta irti puhumattakaan siitä, että HIFK:ssa toistuisi kevään 2011 joukkueen lentokeli.

Arttu Luttisen loukkaannuttua HIFK:n kapteeninakin toimineen Petrellin pelaamisesta näkyi itseluottamuksen puute, eikä yksi sarjan parhaista taklaajista esittänyt joukkueen kannattajille sitä tuttua energistä pelaamistaan, mitä häneltä on tottu näkemään.

Suoraan sanottuna HIFK-ikoni oli talven pimeinä ilotina kuin varjo itsestään. Kauden alussa Petrellillä oli muun muassa 14 ottelun pisteetön jakso, eikä hän löytänyt tasaisuutta missään vaiheessa.

Sitten alkoivat pudotuspelit, ja näytti siltä kuin joku olisi kääntänyt vivusta Petrellin pelaamisen siihen tuttuun voittavaan ja periksiantamattomaan jääkiekkoon.

Nyt hän on ollut jälleen yksi helsinkiläisten näkyvimmistä pelaajista. Eniten hänen pelaamisessaan pistää silmään runkosarjasta parantunut luistelu, minkä lisäksi kokenut hyökkääjä pelaa lähes virheetöntä peliä.

Paikan tullen Petrell jakaa painavia taklauksia TPS:n avainpelaajiin ja luo ketjukavereilleen maalipaikkoja aktiivisen karvauspelinsä kautta.

Petrell on jälleen osoittanut olevansa maineensa arvoinen HIFK:ssa. Hän on kauden tärkeimmällä hetkellä hypännyt siihen rooliin, mitä häneltä odotettiin jo alkukaudesta.

Samalla ”Lennu” on osoittanut pystyneensä tuomaan HIFK:n joukkueeseen johtajuutta ja esimerkkiä.