© Kuva: Getty Images

Kiekkoraamattu ennustaa: kevyen pelikiellon saanut NHL-sikailija saa selkäänsä ensi viikolla

Yksi viime viikon puhutuimpia tilanteita NHL:ssä oli Calgary Flamesin tulokashyökkääjän Matthew Tkachukin sikamainen huitaisu kyynärpäällä Los Angeles Kingsin tähtipuolustaja Drew Doughtyn leukaan.

Vasta 19-vuotias superlupaus Tkachuk rikkoi tempullaan kaikkia mahdollisia NHL:n pelaajien välisiä koodistoja, mikä sai sikailun kohteeksi joutuneen Doughtynkin pyörittelemään päätään.

– Tuo poika on likainen pelaaja. Tulokaspelaaja ja pelaa noin. Se on yllättävää. En oikeastaan tiedä mitä tapahtui, koska sain iskun päähän, mutta mielestäni hän taklasi kyynärpäällä. En voi sanoa ihan varmuudella, joten en aio sanoa mitä siitä pitäisi seurata, Doughty kommentoi ottelun jälkeen NBC Sportsin haastattelussa.

Tkachuk sai tempustaan vain kahden ottelun pelikiellon, koska hän ei ole aikaisemmin tehnyt samanlaisia likaisia temppuja.

Muun muassa kiekkoraamattunakin tunnettu The Hockey News -lehti ihmettelee NHL:n kurinpidon politiikka rangaistuksissa.

– Kuinka Tkachuk oppii tekojensa seuraukset, jos hän tietää, että rangaistukset ovat kevyitä? artikkelissa kysytään.

Samalla artikkelissa todetaan, että lyhyt rangaistus lähettää nuoren hyökkääjän leijonan kitaan. Koska pelikielto on lyhyt, joutuu Tkachuk kohtaamaan Kingsit heti ensi viikolla, kun joukkueet pelaavat jälleen vastakkain keskiviikkona.

Tämä tarkoittaa lähes varmasti sitä, että joku Kingsien fyysistä pelaajista tulee antamaan selkäsaunan ja opetuksen oman käden kautta nuorelle pelaajalle.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!