© Kuva: Getty Images

Huippu tulokaskautta pelaava Patrik Laine hämmästeli suoritustaan – ”Se on jopa hieman yllätys minulle”

Winnipeg Jetsin maalihirmu Patrik Laineen tulokaskausi on ollut hämmästyttävä. 18-vuotiaana hän on vallannut NHL:n maalipörssin kolmannen sijan ja tulokkaiden maalipörssin kärkisijan.

Laineella on tunnetusti kova maalinälkä, mutta yksi asia hänelle on vieläkin tärkeämpää kuin maalienteko.

– Haluan vain pelata hyvin joka ilta. Minua ei kiinnosta teenkö maaleja vai en. Totta kai on kiva tehdä maaleja, mutta haluan vain pelata hyvin. Tiedän, että voin pelata hyvin vaikka en tee maaleja, kertoo Laine NHL.comin haastattelussa.

33 maalia tällä kaudella tehnyt Laine ei ole näyttänyt hyytymisen merkkejä pitkässä 82 ottelua kestävässä runkosarjassa. Laineen pisin maaliton putki tällä kaudella on vain kuusi ottelua.

– Tällä kaudella on ollut vaikeita aikoja, mutta ei montaa. Oli muutama peli missä en pelannut hyvin, mutta olen mielestäni pelannut tasaisesti hyvin ja se on jopa hieman yllätys minulle, Laine kommentoi.

Vaikka Laine on noussut NHL:n supertähtien joukkoon, tiedostaa hän oman paikkansa tulokkaana.

– Minusta tuntuu vielä tulokkaalta. Se ei muutu, vaikka tekisin muutaman maalin ja pisteen. Pelaan silti tulokaskautta ja minun pitää tehdä tulokasjuttuja. Se ei tule muuttumaan. Minun täytyy aina tehdä niitä juttuja mitä tulokkaat tekevät, mutta ei kauaa. Se on hyvä asia.

Winnipegin tulevaisuus näyttää erityisen valoisalta. Joukkueen kymmenestä parhaasta maalintekijästä peräti kuusi on alle 25-vuotiaita. Kokeneet veteraanipelaajat kuten Dustin Byfuglien tai Blake Wheeler eivät ole kuin hieman päälle 30 vuotta.

– Uskon, että jos tämä vuosi ei ole meidän vuosi, niin meillä tulee olemaan todella hyvä joukkue muutamassa vuodessa. Meillä on monta nuorta kaveria ja niin paljon talenttia. Jos ei ensi kaudella, niin sitten seuraavalla kaudella me tulemme pääsemään pudotuspeleihin ja olemaan siellä monta vuotta putkeen. Meidän kokeneet pelaajat eivät ole niin vanhoja, joten he ovat mukana vielä pitkään, uskoo Laine.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!