Syöpää sairastavan vaimonsa vuoksi pari kuukautta sivuun tositoimista jäänyt Ottawa Senatorsin ykkösvahti Craig Anderson palasi NHL-kaukaloihin helmikuussa. Ja hyvin palasikin.

Paluun jälkeen Anderson on nyt pelannut kymmenessä ottelussa. Näistä otteluista ainoastaan yhdessä torjuntaprosentti on painunut alle 91:n ja vain kahdesti alle 92:n. Kokonaistorjuntaprosentti on tänä aikana peräti 94,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo on painunut lukemaan 1,88.

Näistä otteluista Anderson on raapinut joukkueelleen peräti kahdeksan voittoa.

Kun Anderson torjui 35 kertaa ja johdatti joukkueensa 5-2-voittoon Dallas Starsista torstain vastaisena yönä, otti hän voittonsa numero 146 Senators-paidassa.

Sillä lukemalla Anderson nousi tasoihin Patrick Lalimen kanssa seurahistorian kärkipaikalle.

– Se on niiden jätkien ansiota, jotka ovat tehneet edessäni kovasti töitä ja olleet omistautuineita kaikki nämä vuodet. Lukema on tullut vain edessäni kovaa töitä tehneiden jätkien sivutuotos, Anderson muotoili NHL.comissa.

Senators voitti neljännen ottleunsa putkeen ja on vahvasti puksuttamassa kohti pudotuspelejä.

– Pukukopissa keskitymme vain yhteen peliin kerrallaan, yhteen erään kerrallaan. Jos mennään vielä yksityiskohtaisempaan, minulle se on vain yksi laukaus kerrallaan. Näytämme, että on hauska voittaa, Anderson naureskeli joukkueen hyvän vireen spekuloinnille.