© Kuva: Getty Images

Evander Kane on ärsyttävän hyvä pelaaja – näytöt kohujen yläpuolella

Buffalo Sabresin hyökkääjä Evander Kane on pelaaja, jonka luonne ei varsinaisesti miellytä suurta yleisöä.

Kane on noussut otsikoihin leveiltyään setelitukut käsissään hotellissa Las Vegasissa. Hän jopa teki saman tempun kahdesti. Vielä isompi kohu nousi viime kesänä, kun Kanen väitettiin ahdistelleen useampaa naista baarijonossa.

Kohujen keskellä 25-vuotias kesän 2009 ykköskierroksen varaus kärsi kaiken lisäksi loukkaantumisesta kauden kynnyksellä. Kaikki viittasi siihen, että Kanesta oli tulossa todellinen riesa Buffalolle tällä kaudella.

Kentän ulkopuolinen sekoilu, loukkaantuminen ja viiden miljoonan palkka, joka oli melkoinen jarru ongelmapelaajan kauppaamiselle.

Vauhtiin päästyään maaliahne pelaaja on nostanut itsensä kritiikin ja kohujen yläpuolelle. Hän on nimittäin silmätikun roolissakin paukuttanut Buffalon heikossa joukkueessa 55 otteluun 24 maalia ja 37 tehopistettä.

Hän on selvästi Sabresin paras maalintekijä yli kymmenen ottelua muita vähemmän pelanneena.

Kanella on vielä ensi kausi jäljellä nykyistä sopimustaan. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että työnantajia riittää, vaikka ensi kesänäkin saisimme ”nauttia” miehen rahakylvyistä sosiaalisessa mediassa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!