TURKU. HIFK on ollut siinä mielessä hämmästyttävä joukkue, että se on pystynyt ottamaan voittoja, vaikka sen ylivoima on sakannut pahasti.

Seitsemän pudotuspeliottelua, eikä yhtään maalia ylivoimalla.

Sama tarina oli voimissaan myös keskiviikkona Turussa. 5-2-voitto IFK:lle, ei mitään ylivoimalla.

Millä mielin sitä katsoo tai miten sitä esimerkiksi katsoi tänään, Antti Törmänen?

– Silmät kiinni, ei vaiskaan. Se on yksi osa-alue ja yritetään parantaa siinä. Jossain kohti siinä on ollut hyviä juttuja ja esimerkiksi nyt aloitukset eivät jääneet siinä meille. Sillä saralla ollaan oltu vahvempia ylivoimalla, nyt ei oltu. Vähän niitä ylivoimia tuli muutenkin, mutta se on osa peliä. Muut ovat siitä huolissaan, mutta turha sitä, Törmänen mietti SuomiKiekko-sivustolle, letkauttaen perään humoristiselta kuulostaneen päämäärän:

– Kunhan ei omiin tule, se oli se tavoite.

Turussa TPS oli tehnyt molemmissa aiemmissa kohtaamisissa alivoimamaalin IFK:n verkkoon.

Nyt?

Eipä tehnyt.

– Pitää muistaa, että se kuluttaa vastustajaa. Pyörität ylivoimaa ja siellä on (Tomi) Kalliot ja (Eric) Perrinit myös alivoimalla. Se kuluttaa myös heidän kärkijätkiä. Ei se hukkaan mene.

– Joku kaunis päivä vielä tehdään, Törmänen heitti hymyssä suin.

Keskiviikon kamppailun alkuhetkillä näytti, että ”jaahas, taasko sama tarina”. TPS nimittäin karkasi kahden maalin etumatkalle Ilkka Heikkisen ja Otto Niemisen osumilla.

IFK tuli kuitenkin rinnalle toisessa erässä ja paineli ohitse kolmannessa.

– Ei se TPS ollut niin hyvä alussa. Toki he saivat ne maalit siihen. Erän loppu taisteltiin ja saatiin erätauolla rivit kuntoon. Käytiin hommat läpi, että mitä se voittaminen vaatii täällä. Hienosti jätkät nostivat tasoa siitä. Sitten voitto.

– Tehtiin valmentajien kanssa kova homma, että saatiin ymmärrys joukkueelle. Nämä pelaajat oli valittu tähän kamppailuun ja he eivät heittäytyneet ihan riittävästi itse pelille. Mutta toisesta erästä se sitten vähän niin kuin alkoi vasta se peli. Ei siinä ehtinyt huolestua.

IFK:lle toiset erät ovat tuottaneet ongelmia aiemmin. Ei nyt.

Vierasjoukkueelta nähtiin koko sarjan paras toinen erä Turussa, minkä myös päävalmentaja Törmänen allekirjoitti.

– Oli se, mutta kolmas oli samalla tavalla vahva. TPS tuli kovalla kirivaiheella, mutta pelattiin kuitenkin hyvin. Oli siinä toki joku tontti TPS:llä, mutta kyllä tuollainen lämmittää.

IFK on pystynyt parantamaan sarjan edetessä, kun taas TPS on junnannut käytännössä samalla tasolla.

Kaiken lisäksi IFK:sta jää se kuva, miten sillä on edelleen vaikka kuinka paljon potentiaalia varastossa.

– Totta kai on. Tietenkin on, se on ihan selvää, Törmänen yhtyy mielipiteeseen.

– Sen ulosmittaaminen vaatii kovaa työtä joka vaihdossa. Mutta niin sen pitää olla pudotuspeleissä. Siellä pitää olla sitä, jota kaivetaan esille.

Hiljalleen IFK on myös löytänyt toimivia yhdistelmiä ja ketjuja, joilla se on mennyt eteenpäin. Törmänen ei kuitenkaan osannut vielä sanoa, onko nykyinen kokoonpano se, jolla IFK meinaa jatkaa myös katkaisupaikkaan perjantaille.

– Pitää isosti miettiä vielä, että millä mennään. Ollaan siinä mielessä iloisessa tilanteessa, että on vaihtoehtoja, jos tarvitsee vaihtaa. Jos ei tarvitse, niin sitten ei vaihdeta.

Perjantain kotiottelussa IFK voi varmistaa välieräpaikkansa, mikäli se ottaa voiton. Jos TPS vie kyseisen taiston nimiinsä, pelataan seitsemäs ja ratkaiseva peli lauantaina Turussa.