Yhdellä runkosarjaottelulla helmikuun lopussa voi olla yllättävän iso panos.

Philadelphia Flyersilla näin on käymässä.

Flyers kohtaa Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03 Pittsburgh Penguinsin ulkoilmaottelussa, Stadium Seriesin kamppailussa.

Tällä hetkellä Flyers on hyvin kriittisessä pisteessä sen suhteen, että mihin sen suunta osoittaa?

Onko se menossa alaspäin ja siitä tulee myyjä siirtorajalla, vai tappeleeko se tosissaan vielä pudotuspeleihin pääsystä?

Kysymyset ovat kohdistumassa ulkoilmaottelun tulokseen.

– Sillä voi olla vaikutusta. Sillä voi. Kun katsoo tilanteita ja sijoituksia tällä hetkellä, niin meidän on vain yksinkertaisesti voitettava. Se on iso peli meille, Flyersin GM Ron Hextall sanoi NHL.com:n toimittajan Adam Kimelmanin mukaan.

Tällä Hextall viittasi siihen, että lähteekö Flyers tekemään myyntiliikkeitä siirtorajalla vai ei.

Philadelphia Inquirerin toimittajan Sam Carchidin mukaan Hextall on kääntänyt katseensa jo myyntiliikkeisiin.

Flyers on tällä hetkellä viisi pistettä pudotuspeliviivan alapuolella. Ero ei toki ole vielä järkyttävän iso, mutta kun NHL:ssä jaetaan kaksi pistettä aina voitosta, voisi lauantain tappio tietää Flyersille jo tuskaista tietä. Yleisesti Hextall viittasi panoksella myös siihen, että saako Flyers käännettyä kurssiaan, joka on ollut viime aikoina pahasti alaspäin.

Seurasta muualle on ehditty huhuta tshekkivahtia Michal Neuvirthiä sekä puolustajia Mark Streitiä ja Michael Del Zottoa.

Kaikilla heillä sopimus on päättymässä kesällä. Sama tilanne on toisella maalivahdilla Steve Masonilla, jolle Flyers yrittänee saada aikaiseksi uuden jatkosopimuksen.

NHL:ssä siirtoraja tulee vastaan 1. maaliskuuta.