Montreal Canadiensin alkukauden huima vire kääntyi nopeasti väärään suuntaan, kun joukkueelle iski lukuisia loukkaantumisia loppusyksyllä. Loukkaantuneet pelaajat ovat nyt tulleet lähes kaikki jo takaisin kokoonpanoon, mutta joukkue pelaa siltikin alavireisesti.

Toimittaja Elliotte Friedman kertoi Sportsnetin lähetyksessä Montrealin olevan se joukkue, joka hakee todennäköisimmin isoa kalaa siirtorajalla.

– Kaikista kanadalaisista joukkueista, uskon, että Montreal on se joukkue mikä hakee kunnaria. Kaikki muut GM:t ovat kertoneet, että Montrealin GM Marc Bergevin on se kaveri, jolla on näppinsä aina pelissä. Hän on kaveri, joka sanoi aikanaan: ”Otan oman osani, kun uskon, että meillä on mahdollisuus voittaa.” Pohtii Friedman.

– Montrealin ikkuna on nyt. Heillä oli keskusteluja Arizonan Martin Hanzalin kanssa, mutta Arizona kysyi Michael McCarronia, ykköskierroksen varausta ja toista varausvuoroa. Se oli Montrealille liikaa, mutta he etsivät silti markkinoiden isointa kalaa.

Montrealin GM Marc Bergevin on osoittanut kykenevänsä tekemään isoja NHL:ää mullistavia vaihtokauppoja niin kuin kesällä nähtiin. (Shea Weber P.K Subban)

Friedman antoi seuraavassa Sportsnetin 590 lähetyksessä lisää ajatuksia Montrealin tilanteesta.

– Jos katsot asiaa ja sanot: ”Tämä joukkue on mahdollisesti tekemässä jotain isoa, sitten he ovat hyvin korkealla sillä listalla.” Tarkoitan, että on aina mahdollisuus, että he eivät tee mitää tai vain pientä, mutta minä uskon, että siellä on liuta GM:iä lautaset kädessä, Friedman kertoo.

– Heillä on Babe Ruthin ”Black Betsy” ja he ovat tekemässä isoa kunnaria aidan yli. Se on sitä mitä Bergevin on tekemässä juuri nyt. Hän antaa muiden GM:ien tietää, että jos jotain on, niin hän on valmis kuuntelemaan.

Friedman pitää Bergeviniä NHL:n yhtenä aktiivisimpina GM:nä.

– Bergevinillä on maine. Hän tekee aina puhelun. Hän on vain: ”Mitä ajattelet? Miten olisi tämä kaveri? Olen valmis olemaan mukana tätä.”