Tämä tekijä jarruttaa NHL:n siirtomarkkinoita – ”Olemme jäässä tällä hetkellä”

© Kuva: Getty Images

Yleinen aihe tällä hetkellä NHL:n siirtorajaan liittyen on se, miten hiljaiset markkinat ovat.

Isoja liikkeitä ei tunnuta enää edes odottavan.

Osasyy aivan kovimpien nimien, esimerkiksi Colorado Avalanchen Matt Duchenen ja Gabriel Landeskogin kohdalla on se, että heistä voisi saada paremman hinnan kesällä.

Laajennusdrafti ja palkkakaton kehitys luovat omat aspektit markkinoille.

Mutta suurin syy?

Se, ettei myyjiä oikein ole.

– Olemme vähän niin kuin jäässä tällä hetkellä, Nashville Predatorsin GM David Poille sanoi the Tennessean -lehdelle.

Poile itse on kunnostautunut isojen kauppojen tekijöinä. Kesken viime kauden hän treidasi puolustajan Seth Jonesin Columbus Blue Jacketsiin, josta Predatorsiin suuntasi Ryan Johansen.

Kesällä Poile puolestaan treidasi tähtipakit Shea Weberin ja P.K. Subbanin päittäin niin, että Subban päätyi Predatorsiin.

Nyt Predators on yrittänyt kalastella kärkiketjuihin uutta hyökkääjää.

Mutta myös Predatorsia vaivaa iso ongelma.

Kuka myisi sellaisen?

– En usko, että seuraavien neljän tai viiden päivän aikana nähdään oikein mitään, koska kaikkialla on niin tasaista. Olen toki sanonut tuon aiemminkin ja olen ollut väärässä. Mutta en näe hirveästi aktiivisuutta. Jos erot joukkueiden välillä pysyvät tuollaisina, niin kuka on myyjä?

Esimerkiksi läntisessä konferenssissa vain kaksi joukkuetta voi laskea ulos pudotuspelikisasta. Idässä tilanne on vielä kutkuttavampi, sillä käytännössä kaikilla joukkueilla on mahdollisuudet yltää pudotuspeleihin.

Ainoastaan Arizona Coyotesia ja Colorado Avalanchea ollaan pidetty myyjinä. Näistä Coyotes treidasi puolustajan Michael Stonen Calgary Flamesiin.

Muuten?

Hiljaista.

Poillen edustamalta Predatorsilta on kysytty jatkuvasti yhtä sen kahden kärkiparin puolustajaa vaihdossa treideissä. Mutta tästä Poille ei ole ollut innostunut.

– Monet joukkueet näkevät ison arvon yhdelle niistä, mutta se ei toimi nyt. Olemme erittäin hyvässä asemassa puolustuksen suhteen. Olemme treidanneet jo puolustajia muualle (Jones viime vuonna ja Weber-Subban), enkä ole niin innoissani siitä nyt.

– Kauppa ei ole välttämättä mikään yksi-yhteen -treidi. Siinä voi olla molemmilta kahta tai kolmea pelaajaa tai varausvuoroa mukana, kuka tietää?

Predatorsiin on yhdistetty eri pelaajia, joilla sopimus on päättymässä tämän kauden jälkeen.

NHL:ssä siirtoraja tulee vastaan maaliskuun ensimmäisenä päivänä.