Columbus Blue Jacketsin tähtivahti Sergei Bobrovski päätti hakea apua vaivoihinsa suomalaiselta valmentajalta.

Bobrovski aloitti viime elokuussa yhteistyön Sami Karjalaisen kanssa. Venäläisvahdin tavoitteena oli vähentää vammoja ja parantaa liikkuvuutta.

Karjalaisen taustat eivät ole jääkiekossa, vaan taistelulajeissa. Hänellä ei myöskään ole tutkintoa liikuntatieteiden saralla. Hän soveltaa taistelulajeista saamaansa tietoa.

– Hän on erikoistunut keskivartalon harjoitteluun ja lonkan liikkuvuuteen. Se on erittäin tärkeä osa maalivahdin vartaloa, Blue Jacketsin suomalaisvahti Joonas Korpisalo selvitti The Columbus Dispatchille.

Korpisalo aloitti työskentelyn Karjalaisen kanssa kolmisen vuotta sitten.

– Hän on auttanut minua paljon. Aloitettuani työskentelyn hänen kanssaan näin paljon edistystä lyhyessä ajassa. Tulin vahvemmaksi ja liikkuvammaksi. Minulla oli aiemmin nivusvaivoja, mutta ne paranivat, Korpisalo kertoi.

Karjalainen ei ole Blue Jacketsin palkkalistoilla. GM Jarmo Kekäläinen vahvistaa, että Bobrovski lähestyi seuraansa viime elokuussa ja kysyi lupaa saada työskennellä Karjalaisen kanssa.

Poikkeuslupa myönnettiin sillä ehdolla, että Bobrosvki pitää seuransa tietoisena tekemistään harjoituksista.

Karjalainen tekee työnsä kuntosalilla keskittyen venyttelyyn ja erilaisiin harjoitteisiin. Tämän lisäksi Karjalainen seuraa maalivahtien jääharjoituksia katsomon puolelta eri kulmista.

– Hän maksimoi liikkeemme rajat, jotta olisimme parempia jäällä, Korpisalo kiteytti.

Karjalaiselle kuulunee ainakin pieni kiitos Bobrovskin hienossa kaudessa. Venäläistorjuja on NHL-vahtien tilastokärki 32 voitolla.