© Kuva: Getty Images

Pittsburgh-puolustajalta mielettömiä kehuja Patrik Laineelle: ”Hän on kuin Aleksandr Ovetshkin”

Pittsburgh Penguins kohtaa ensi yönä 2:00 Suomen aikaan Winnipeg Jetsin. Penguinsin-puolustus on hyvin tietoinen Winnipegin suomalaisnuorukaisen Patrik Laineen vaarallisuudesta.

Pittsburghin suomalaispuolustaja Olli Määttä pääsee varmasti pelaamaan monta vaihtoa Patrik Laineen kenttää vastaan ensi yön ottelussa. Määttä antaa mielettömiä kehuja 18-vuotiaalle sensaatiopelaajalle.

– Kun kaveri tulee noin nuorena NHL:ään, se ei ole helppoa. On vaikuttavaa mitä hän on pystynyt tekemään jatkuvasti. Näyttää siltä, että hänellä ei ole ylä -tai alamäkiä. Hän vain tekee tulosta, kertoo Määttä NHL.comin mukaan.

– Hänen vetonsa. En tiedä toista pelaajaa jolla on samanlainen veto. Hänen peliälynsä myös. Hän tietää missä olla oikeeseen aikaan. Hän tietää minne kiekko on menossa.

Myös Määtän joukkuetoveri Brian Dumoulin yltyy kehumaan Laineen ilmiömäistä laukausta.

– Hänellä on mahtava veto. Hänellä on yksi noista Aleksandr Ovetshkin -laukauksista, mikä ei tarvitse paljoa tilaa, vaan veto lähtee nopeasti ja mistä vain. Hän on vaarallinen joka kerta kun hän on jäällä, kertoo Dumoulin.

Dumoulin yltyy vertaamaan Lainetta Washington Capitalsin venäläishyökkääjään Aleksandr Ovetshkiniin.

– Hän on kuin Ovetshkin, sinun täytyy pitää lyhyt etäisyys häneen. Tiedostat millon Ovetshkin yrittää leikata keskelle ja laukoa niin nopeasti kun pystyy. Mutta Laineella on niin hyvät harhautukset myös. On hauska päästä pelaamaan häntä vastaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kohtaamme hänet, joten se on varmasti hyvä haaste.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!