NHL:ssä myös tällä kaudella häntäpäässä keikkuva Arizona Coyotes on tehnyt ensimmäisen myyntiliikkeen siirtorajan läheisyydessä.

TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan Coyotes luopui profiilipakistaan Michael Stonesta, joka matkaa Calgary Flamesiin.

Vaihdossa Flames antoi Sportsnetsin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan kolmannen ja viidennen kierroksen varausvuorot Coyotesille.

Friedmanin mukaan kolmannen kierroksen vuoro on ensi kesän NHL-draftiin, viidennen kierroksen vuoro on puolestaan vuoden 2018 varaustilaisuuteen. Viidennen kierroksen varausvuorossa ehtona on se, että Stonen pitää tehdä jatkosopimus Flamesiin. Mikäli jatkosopimusta ei synny, on korvaus pelkästään kolmannen kierroksen vuoro.

Coyotes säilytti samalla 50-prosenttia Stonen loppukauden palkasta.

Varsinkin viime kaudella Stone oli varsin positiivisessa valossa esillä Coyotesin takalinjoilla. 26-vuotias puolustaja takoi tehot 6+30=36.

Tällä kaudella tahti on ollut heikompaa. 45 ottelussa tehopisteitä on kertynyt vain 9 (1+8).

Stone solmi kesällä yhden vuoden ja 4 miljoonan dollarin arvoisen diilin Coyotesin kanssa. Flamesissä Stonen palkkakattoon vaikuttava lukema on siis 2 miljoonaa dollaria.