Kun Tampa Bay Lightning ja Minnesota Wild kohtasivat lauantain vastaisean yönä toisensa, Lightningin vaihtopenkillä Rick Bowness,62, nousi uskomattomaan merkkipaaluun.

Suurelle yleisölle tuntemattomasta Bownessista tuli nimittäin Sportsnetin mukaan historiassa eniten NHL-otteluja valmentanut valmentaja, kun lasketaan yhteen pää- ja apuvalmentajana vietetyt ottelut.

Bowness on nyt valmentanut hengästyttävässä 2165 NHL-ottelussa. Sillä luvulla valmentaja ohitti legendaarisen Scotty Bowmanin.

173 NHL-ottelussa pelaajana esiintynyt Bowness aloitti valmentamisen NHL:ssä vuonna 1984 Winnipeg Jetsissä. Bowness on seissyt Lightningin ja Jetsin lisäksi Boston Bruinsin, Ottawa Senatorsin, New York Islandersin, Phoenix Coyotesin ja Vancouver Canucksin vaihtopenkillä.

Bruinsissa, Senatorsissa ja Islandersissa Bowness on toiminut päävalmentajana, mutta suurin osa urasta on kulunut apuvalmentajan roolissa.

– Olen ollut hyvin onnekas, että pelasin hiukan ja sen jälkeen olen saanut valmentaa elämäni jokaisena päivä. Olen siitä äärimmäisen onnellinen, Bowness kuvaili NHL.comille.

– Voin katsoa elämääni taakse ja sanoa, että ”voi pojat, olen työskennellyt tämän pelin parissa koko elämäni”.

Uskomatonta kyllä, Bownessilta puuttuu vielä Stanley Cup -sormus. Finaaleihin Bowness on selvinnyt kahdesti, vuonna 2011 Vancouver Canucksin kanssa ja kaksi vuotta sitten Tampa Bay Lightningin penkillä, mutta molemmilla kerroilla tuloksena oli tappio.