Anaheim Ducks on hyvissä asemissa, kun NHL:n runkosarja alkaa taittua loppusuoralle. Joukkueen manageri Bob Murray tuskin ainakaan siis kuuluu myyjiin maaliskuun vaihteen siirtorajalla, vaikka muita joukkueita Ducksin nuori puolustus kiinnostaakin.

Ducksin maalinteko on tökkinyt tällä kaudella, joten joukkueen oletetaan etsivän hyökkääjää riveihinsä. Puolustuksesta pelinappuloiksi voivat joutua esimerkiksi vielä Ruotsissa pelaava Jacob Larsson, kokenut Clayton Stoner – tai jo useaan otteeseen kauppahuhuissa mainittu Sami Vatanen.

– Puhelin on alkanut soida, mutta ei erityisesti nuorten puolustajien vuoksi, vaan kyse on ollut enemmän vain siirtorajaan valmistautuvien seurojen keskusteluista, Murray pyöritteli Orange County Registerin mukaan.

Hyökkääjä, jonka nimen Registerin toimittaja Eric Stephens nostaa esiin, on Colorado Avalanchen Gabriel Landeskog.

– Landeskog, nelinkertainen 20 maalin tekijä, antaisi Ducksille välittömän vahvistuksen vasemmalle laidalle. Hänellä on sopimusta jäljellä vielä neljä vuotta jäljellä tämän kauden jälkeen, mutta Ducks on kiinni palkkakatossa, ja laiturin palkkakatto-osuma on 5,57 miljoonaa dollaria kaudessa, Stephens pyörittelee.

Jotta palkka saataisiin palkkakaton alle, pitäisi joukkueen myydä joku kovapalkkaisempi puolustajansa – kuten Stoner tai Vatanen.

Avalanchen managerin Joe Sakicin tiedetään käyneen katsomassa Florida Panthersin ja Ducksin ottelua, joten kiinnostusta jomman kumman joukkueen pelaajia kohtaan Avalanchella todennäköisesti on.

Puolustajien kanssa Murrayn on pidettävä mielessä, että joukkue pystyy suojaamaan kesän laajennusdraftissa heitä vain tietyn määrän, jos Ducks aikoo valita seitsemän suojattavan hyökkääjän, kolmen puolustajan ja yhden maalivahdin mallin.

Joka tapauksessa niin sanottuja ”vuokrapelaajia”, jotka tulevat yhdeksi kevääksi ja kesällä sopimuksen loppuessa jatkavat matkaa, joukkue ei Murran mukaan halua.