HELSINKI. Jokereilla pudotuspelit alkavat joko SKA:ta tai TsSKA:ta vastaan.

Vastustaja on siis joka tapauksessa aivan KHL-jättiläiseen kuuluva megaseura.

Mutta onko tuleva asetelma jopa hyvä Jokereille?

– Sitä kannattaa lähestyä sillä tavalla, että vähän niin kuin oltaisiin päästy synttereille. Ei meidän kannata ottaa mitään paneita. Siellä on niin isoja organisaatioita vastassa, että niillä ne kovat paineet ovat. Ollaan voitettu niitä aikaisemmin ja ihan varmasti siellä pelaajat miettivät, että he voivat kompastua meihin. Toivottavasti pystymme ruokkimaan sitä omilla esityksillämme ja taistelullamme, Jokereiden kärkiketjujen hyökkääjä Jesse Joensuu mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Ennakolta kaava voisi vaikuttaa yksinkertaiselta. Vaikeuksien keskellä tarponut Jokerit jäisi kiltisti isomman alle.

Mutta käykö näin? Se onkin hyvä kysymys.

– Kaikki puoltaa sitä, että vastustaja voittaa, mutta se (ennakkosuosikin horjuttaminen) on tämän urheilun suola. Mahtavampiakin asioita on tapahtunut, mutta olisihan se hieno tarina.

– Se on ihan päivän selvä asia, että siellä on yksi ennakkosuosikki, on se sitten kumpi tahansa. Sitten ollaan me. Mutta tuo sopii suomalaisille lätkäjoukkueille ja se sopii meille. Ainakin siltä on tuntunut tässä mun kahden vuoden aikana Jokereissa. Mun mielestä meidän pitää lähteä nauttimaan ja pienikin kiusa, mitä me pystytään antamaan, on positiivista. Kova lataus me tuohon tietysti tarvitaan, Joensuu pohtii tulevasta.

Helposti ajateltuna fiilikset torstain ottelun jälkeen Jokereiden leirissä olivat varsin kaksijakoiset. Tappio tuli (4-5), mutta niin tuli myös pudotuspelipaikka.

– Se tappio oli käsitelty itse asiassa parissa minuutissa. Nyt me ollaan pudotuspeleissä ja valmistaudutaan niihin. Videoita toki tästä pelistä vielä katsotaan, mutta henkisesti se oli nopeasti käsitelty.

Jokereiden leiristä moni pelaaja myönsi, että valotaululla vilkkuneita väliaikatilanteita Pietarista seurattiin pelin aikana. Ainakin sivusilmällä.

Ne ilmoitukset kertoivat hyvää Jokereille. SKA oli pitkällä karkumatkalla Sotshia vastaan ja Sotshi tarvitsi voiton kyseisestä pelistä, jotta se olisi voinut vielä napata pudotuspelipaikan narriryhmän nokan edestä.

– Kyllä sen tuossa vähän huomasi, ettei meillä ollut ihan täysi kaasu päällä. Se oli aika selvää siinä jossain vaiheessa, että mennään pudotuspeleihin. En usko, että kukaan halusi ihan laittaa sitä viimeistä uhrautumista ja heittäytymistä johonkin kohtaan. Ottaa siinä sitten loukkaantumisriskiä juuri pudotuspelien alla. Kyllä sen näki, että monella oli mielessä se seuraava vaihe, eli pudotuspelit. Eikä tämä sitten ollut niin tärkeä voitto.

Jokereilla pudotuspelit alkavat joka tapauksessa tiistaina vieraissa. Pelipaikkana toimii joko Pietari tai Moskova. Tuleva vastus selviää lauantaina.