Kokenut konkari voi vertyä vielä hienoihin suorituksiin kiekkouransa ehtoopuolella. Kärppien Mika Pyörälä pelaa tehokkainta kauttaan Liigassa.

Kärpät kukisti tiistai-iltana Sportin vieraskaukalossa jatkoajalla maalein 5-4. Voitto-osuman laukoi Pyörälä, joka nappasi lisäksi kaksi syöttöpistettä. Kolmen tehopisteen iltapuhteen myötä Kärppä-hyökkääjä nousi Liigan pistepörssin keulille.

35-vuotias Pyörälä on kerännyt 53 peliin yhtä monta pistettä, 25+28=53. Pitkään keulilla komeillut Tapparan Henrik Haapala on tasapistein kakkosena saldolla 14+39=53, tosin seitsemän peliä vähemmän pelanneena. Pistepörssin voitto matkaa joko Ouluun tai Tampereelle. Kolmantena on Tapparan Veli-Matti Savinainen tehoin 29+22=51. Listan nelonen, TPS:n Tomi Kallio on kärkeä 11 pistettä perässä.

Pyörälää on hehkutettu kuluvan kauden aikana useaan otteeseen – eikä syyttä. Hän on ollut vaisuja otteita esittäneen, joskin viime peleissä piristyneen joukkueen kantava voima. Ennen kaikkea loisteliaasta puolustuspelaamisestaan tunnettu laitahyökkääjä on tällä kaudella saanut kosolti onnistumisia myös kaukalon toisessa päässä. Pyörälä on Liigan kaikista hyökkääjistä toiseksi kuormitetuin Pelicansin Antti Erkinjuntin jälkeen.

Miehen merkitystä joukkueelleen kuvaa hyvin se, että Pyörälä on kerännyt tuplaten joukkueen toiseksi tehokkaimman hyökkääjän pisteet. Ville Leskinen on kerännyt 26 pistettä. Aiemmin tällä kaudella suhde oli vieläkin suurempi.

Monipuolisuutensa sekä tehojensa ansiosta Pyörälä todella vahva ehdokas Liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Maajoukkueen monivuotinen luottosoturi on ollut suorastaan korvaamaton Kärpille. Missä tämän kauden Kärpät olisi ilman Pyörälää?